Η κοινωνία πιστεύει ότι “όλοι ίδιοι είναι”

Ανανέωση του πολιτικού συστήματος ή αναπαλαίωση;

Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ για το τέλος της Μεταπολίτευσης του 74 , την αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία κλπ κλπ.

Προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι μια αναπαλαίωση του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος, υπό την ηγεμονία των ίδιων ακριβώς δυνάμεων που το εκμαύλισαν: την ξένη και ντόπια διαπλοκή.

Υπάρχουν ακόμη ισχυρές αντιστάσεις από το παλαιοκομματικό σύστημα, την καμαρίλα, τους περίεργους συσχετισμούς και τις λυκοφιλίες για χάρη της εξουσίας. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να αλλάξουν

νοοτροπίες και κυκλώματα που λυμαίνονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες. Ούτε φυσικά μπορεί να αποτινάξει εύκολα  ο λαός από πάνω του όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα, αριστερή, κεντρώα και δεξιά, που έφτιαξε ένα πελατειακό σύστημα μόνο και μόνο για να υφαρπάζει ψήφους και να διατηρείται όπως ο βρυκόλακας με το αίμα αθώων.

Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Από την μια, στην “κεντροδεξιά πολυκατοικία” προσπαθούν να τα βρουν και να κάνουν κόμμα μερικοί διαγραφέντες από τη ΝΔ υπουργοί, πρώην υπουργοί και βουλευτές του κομματικού σωλήνα που με σημαία τη νέα λαϊκή χίμαιρα του “αντιμνημονίου” μας λένε ότι δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα για τον κοινοβουλευτικό “φόνο” στον οποίο συμμετείχαν τόσα χρόνια.

Από την άλλη, ιδρύεται το κόμμα «Λουκα-νίδης», όπως ονομάστηκε ήδη, η πολιτική κίνηση της Λούκας και του Καστανίδη. Δηλαδή δύο κορυφαίοι υπουργοί του “συστήματος ΠΑΣΟΚ” που έπαιξαν επιπλέον σημαίνοντα ρόλο στη διετία της καταστροφής, ανακοινώνουν σοσιαλδημοκρατική πρωτοβουλία με … αντιμνημονιακά, κι αυτοί, κηρύγματα.

Εξ’ αριστερών ο στυλοβάτης τόσα χρόνια του “συστήματος ΠΑΣΟΚ”, ο κ. Φ. Κουβέλης, εμφανίζεται ως το… νέο, αν και κουβαλά πίσω καμιά 30αριά χρόνια άγονης πολιτικής παρουσίας. Συμπαθής ο άνθρωπος και μακριά από σκάνδαλα, αλλά γιατί όλος αυτός ο σχηματισμός μας φαίνεται σαν ένα καταφύγιο των απανταχού δυσαρεστημένων ΠΑΣόκων; Σαν ένα ανάχωμα που θα συγκρατήσει και θα επιστρέψει στον Βενιζέλο τις ψήφους των δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων;

Εκ δεξιών έρχεται η νέα όσο και τα απομνημονεύματα του …Χίτλερ “Χρυσή Αυγή” να πάρει μερίδιο από τον καταρρέοντα Καρατζαφέρη, βγάζοντας διαπρύσιους λόγους ελληνοφροσύνης και πατριωτισμού. Λες και όλοι οι άλλοι αγαπούν λιγότερο την πατρίδα.

Στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος εμφανίζεται ως η … νέα δύναμη στο χώρο του κέντρου. Και θα συγκροτήσει την ισχυρή ομάδα του νέου (παλιού) ΠΑΣΟΚ, τον Κουκουλόπουλος, τον Αλευρά και τον Καρτάλη.

Τίποτα το νέο φυσικά και στο χώρος της Αριστερά, με εξαίρεση τον αντιμνημονιακό οργασμό που προκάλεσε στα γερασμένα κορμιά της η ηλιθιότητα του συστήματος. Ούτε καν το σχοινί που αφήνει πίσω του το σύστημα για να το κρεμάσουν δεν μπορούν να διακρίνουν με την ιδεολογικά τύφλα τους.

Κι αφήνουμε τη ΝΔ στο τέλος γιατί εμφανίζεται ως η πολιτική δύναμη που θα κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογέ

Keywords
Τυχαία Θέματα