Η κυβέρνηση Παπαδήμου …τζογάρει

Πριν από 1,5 χρόνο, αρχές Ιουνίου του 2010, την πόρτα του Γ. Μπόμπολα είχε περάσει ο Σ. Κόκκαλης. Τότε φάνηκε παράξενο σε πολλούς τι ήθελαν οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες μαζί. Είχε προηγηθεί εκείνες τις ημέρες σφοδρή επίθεση κατά του ΟΠΑΠ για προνομιακές συμβάσεις με την Intralot του κ. Κόκκαλη και όλοι φαντάστηκαν ότι προσπάθησαν να τα βρουν.

Πριν μερικές εβδομάδες ο Φώτης Μπόμπολας πήγε στην Αμερική αλλά και στην Ιταλία και κάποιοι είπαν ότι πήγε να

βρει επενδυτές για τα εκδοτικά.

Την περασμένη Κυριακή το Εθνος δημοσίευσε δισέλιδο ρεπορτάζ κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, κ. Σπανουδάκη.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ανακοινώσει τους μνηστήρες των κρατικών λαχείων από τα οποία το δημόσιο μπορεί να εισπράξει πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ΟΠΑΠ, Intralot και η ιταλική Lottomatica που εκπροσωπείται από τον κ. Μπόμπολα θα κατέβουν μαζί σε ένα πολύ ισχυρό σχήμα για να διεκδικήσουν τα λαχεία. Έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς αν θυμηθεί τις αλληλοκατηγορίες, αλλά οι μπίζνες είναι πάνω από όλα.

Μάλιστα, λέγεται ότι στο σχήμα θα μπει και η αμερικανική Scientific, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους λαχείων στον κόσμο.

Άλλοι παίκτες που θέλουν τα λαχεία είναι η καναδική Pollard, η Βρετανική Camelot, η Αυστραλιανή Τaytt, η Αustrian Lottery, η Ιταλική SISAL που ελέγχει το Apax.

Ακολουθούν σε λίγο καιρό και οι διαγωνισμοί για τα 16.500 και 18.500 μηχανήματα – φρουτάκια για τα οποία ακούγονται ως μνηστήρες πάλι INTRALOT, η Lottomatica αλλά και επιχειρηματίες όπως ο Κοπελούζος, ο Μελισανίδης, ο Κοντομηνάς κ.λπ. Τα λεφτά είναι πολλά, πάνω από 800 εκατ. για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς ενώ θα ακολουθήσει και το πακέτο πώλησης των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατέχει το δημόσιο.

Αν κανείς διαβάσει πίσω από τις συναντήσεις, τα ταξίδια, τις κουβέντες και τα «χτυπήματα» θα αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό ο τζόγος αποτελεί το φιλέτο που όλοι θέλουν να πάρουν. Η κυβέρνηση Ξενοφώντα… Παπαδήμου θα μοιράσει πολλά και ο τζόγος είναι ένα από αυτά.

Άλλωστε αυτό δεν κάνουν οι κυβερνήσεις… ειδικού σκοπού;

Keywords
Τυχαία Θέματα