Η Μέρκελ … συμπάσχει με το δράμα μας

Σε… drama queen τείνει να εξελιχθεί η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε για μια ακόμα φορά – λίγο πριν από την επίσκεψή της στην χώρα μας- την συμπάθειά της για τους Έλληνες. Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ, είπε πως καταλαβαίνει την δύσκολη κατάσταση που ζουν οι νέοι και ειδικά οι άνεργοι στην Ελλάδα και

στην Ισπανία και κάλεσε τους ομοεθνείς της να αναλογιστούν τι θα γινόταν αν ένας στους δύο Γερμανούς νέους ήταν επίσης άνεργος. «Εάν διαφωνούμε στην Ευρώπη για την καλύτερη λύση, εάν κάθε μέρα έχουμε αναφορές για μέτρα λιτότητας και δομικές μεταρρυθμίσεις τότε δεν κάνουμε αυτή την συζήτηση για να εξοργίσουμε κάποιους. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αν ένας στους δύο νέους στην Ισπανία είναι άνεργος. Αν ένας στους δύο κάτω των 25 στη Γερμανία ήταν χωρίς δουλειά, απλώς φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες. Δεν είναι εύκολο» είπε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε επίσης ότι θεωρεί δεδομένο πως η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Κατά την ίδια ομιλία, επισήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το τι πρέπει ακόμη να γίνει. Η καγκελάριος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους. «Πιστεύω στο ευρώ», τόνισε και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξή της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.

http://www.presstv.com/detail/2012/10/06/265182/eu-must-find-common-path-or-else-merkel/

Keywords
Τυχαία Θέματα