Η τελευταία μας ευκαιρία;

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίζονταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ως … «μαύρο πρόβατο».  Οι συναντήσεις του στην Ευρώπη διεξάγονταν μάλλον σε … κλειστό κύκλο και όσο για τις απόψεις του; Αστα να πάνε! Λαϊκιστή τον ανέβαζαν, τυχοδιώκτη τον κατέβαζαν.

«Για πρώτη φορά, σε κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έγινε προσωπική αναφορά στην Ελλάδα

και τον κ. Σαμαρά και εκφράστηκε η στήριξη στις προσπάθειές του, για ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής που θα εξαλείφει το έλλειμμα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαθιστά την ανάπτυξη στην Ελληνική οικονομία και την εμπιστοσύνη.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται -επίσης για πρώτη φορά- ότι οι υπόλοιποι ηγέτες του ΕΛΚ, αποδέχονται τρόπους για να ενισχύσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας έτσι το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Ενώπιον 15 Πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών στη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, που ήταν αφιερωμένη στην ανάπτυξη, ο κ. Σαμαράς ζήτησε αλλαγή των πολιτικών που απέτυχαν μέχρι σήμερα, επιτείνοντας την ύφεση και την ανεργία.»

Αυτά  δεν τα γράφω εγώ, αλλά το ΒΗΜΑ!

Ενώ ο Βίλφριντ Μάρτενς, πρόεδρος του ΕΛΚ δήλωσε: Σεβόμαστε τις θυσίες και τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών, αλλά ιδιαιτέρως στηρίζουμε τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά να επεξεργαστεί και να ενσωματώσει την πολιτική της για εξάλειψη του ελλείμματος. Αλλά επίσης, για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σκεπτόμενος το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Και να είστε προετοιμασμένοι, όλοι μαζί, μέσω της ομοφωνίας, να σκεφτούμε πιθανούς τρόπους να δυναμώσουμε την επένδυση, την ανάπτυξη και την εργασία, μέσω της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται και μέσω του σεβασμού των δεσμεύσεων του Μνημονίου. Ο ρόλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα δύο χρόνια, ήταν πολύ σημαντικός και αυτό επιβεβαιώθηκε από ολόκληρη την ηγεσία του ΕΛΚ. 

Γιατί άλλαξε το κλίμα;

Τι έγινε ξαφνικά και άλλαξε το κλίμα τόσο πολύ;

Κάποιοι ίσως σπεύσουν να πούν ό,τι συνετέλεσε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και μπροστά στο φόβο μιας αριστερής επέλασης, οι ευρωπαίοι κάνουν πίσω. Θεωρώ την άποψη εξαιρετικά ασθενή.

Η αλήθεια είναι, ότι όλοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει, πως οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν και μαθηματικά την οικονομία μας σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε κατάρρευση.

Επιπλέον, αποδυναμώθηκε  και το βασικό τους επιχείρημα ότι για την κατάσταση της Ελλάδος, δεν ευθύνεται το μνημόνιο, αλλά οι  πολιτικές και  κοινωνικές ελίτ που είτε ηρνούντο να το εφαρμόσουν, είτε εμπόδιζαν την εφαρμογή του.

Με άλλα λόγια πίστευαν ότι η συνταγή ήταν ορθή, αλλά ο ασθενής δεν ακολουθούσε τη θεραπεία.

Όμως, επειδή οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν και άλλες, μεγαλύτερες οικονομίες, σε ύφεση, αναγκάστηκαν να αναζητήσουν και αναπτυξιακά κίνητρα για να ανακοπεί ο φαύλος κύκλος.

Προφα

Keywords
Τυχαία Θέματα