Και ο Παπανδρέου το χαβά του

Μιλώντας στο CNN o πρώην (γενικώς) Γ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά υπερασπίστηκε το… δημοψήφισμα ενώ μίλησε και για τη συναίνεση που όπως είπε πέτυχε διότι είχε καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά.

“Πάντα ήλπιζα

ότι η προσωπική αυτή σχέση θα μας βοηθούσε να βρούμε ευρύτερη συναίνεση, λόγω της έκτασης των αλλαγών που θέλουμε να επιφέρουμε σε αυτή τη χώρα, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τα τελευταία 30-40 χρόνια”, τόνισε.

Δηλαδή θέλει να μας πει ότι δεν εξαναγκάστηκε σε συναίνεση γιατί αλλιώς τον έπαιρναν με τις πέτρες;

Και επειδή πριν από 40 χρόνια έβγαιναν τσάρκες τα βράδια με τον Σαμαρά και έπιναν κανένα φραπόγαλο στην Αμερική, κατάφεραν να τα βρουν σαν δυο καλοί φίλοι;

Αστεία πράγματα λέει ο κ. Παπανδρέου. Η πολιτική δε γίνεται με όρους κολλητών στο πανεπιστήμιο, αλλά με όρους εθνικής ανάτασης και προσπάθειας για το κοινό καλό.

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε επίσης υπέρ της αυστηρότερης παρακολούθησης των δημοσιονομικών στοιχείων κάθε χώρας και μιας “βαθύτερης Ένωσης” στην Ευρώπη. Επιμένει δηλαδή σταθερά υπέρ της παγκοσμιοποίησης και κατά της εθνικής κυριαρχίας.

Όπως είπε: “Αν είχε υπάρξει αυστηρότερη παρακολούθηση των κρατών – μελών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και από τους οίκους αξιολόγησης, δεν θα είχα κληρονομήσει, ως πρωθυπουργός, μια κατάσταση με το έλλειμμα να πλησιάζει το 16% και το χρέος να έχει διπλασιαστεί στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης και κανένας να μην ταράζεται γι’ αυτό, να μην αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντική η παρακολούθηση“.

Προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμα ο άνθρωπος πόσο κακό έκανε στη χώρα με τις επιλογές τις δικές του και των συνεργατών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα