Καταστρεφόμαστε κι αυτοί τσακώνονται για τα διαζύγια

Νέα ένταση χθες στο υπουργικό συμβούλιο και πρωτοφανής … καυγάς μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη για τα θέματα της δικαιοσύνης, τα οποία ήταν στην ατζέντα. Συγκεκριμένα, οι αφορμές ήταν η μείωση του αξιόποινου και η διευκόλυνση της έκδοσης διαζυγίων. Ο κ. Βορίδης διαφώνησε ανοιχτά με τις δύο αυτές μεταρρυθμίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαιωάννου, λέγοντας πως στο ΛΑΟΣ έχουν αξίες

και ιδεολογικές διαφωνίες. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μίλησε για «κραυγάζοντες» οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. 
Το γάντι που πέταξε ο υπουργός Οικονομικών, δεν άφησε να πέσει κάτω ο κ. Βορίδης. 
Απαντώντας στον συνάδελφό του φέρεται να είπε πως η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά τριών εταίρων και πρέπει κάθε άποψη να λαμβάνεται υπ’ όψιν.

Ευ. Βενιζέλος: «Πρόσεχε πώς μιλάς εδώ μέσα…»

Μ. Βορίδης: «Θα μιλάω όπως θέλω».

Ευ. Βενιζέλος: «Θα μπορούσες να τα πεις με διαφορετικό ύφος».

Μ. Βορίδης: «Εντάξει. Θα πω τα ίδια με διαφορετικό».

Χρ. Παπουτσής: «Κι εμείς κάναμε εκπτώσεις σε πράγματα που δεν ήταν κοντά στην ιδεολογία μας. Μάλλον δεν θα κατάλαβε ο κ. Βορίδης».

Α. Γεωργιάδης: «Άλλος δεν κατάλαβε… που δεν καταλαβαίνει γενικώς».

Μπορούμε να πούμε λοιπόν με σιγουριά ότι ο Σαμαράς έκανε… λάθος.

Δεν πρέπει να επιμείνει στο αίτημα «δύο μήνες ακόμη και μετά εκλογές», πρέπει να πει να κάνουμε εκλογές ακόμη και την Πρωτοχρονιά (που λέει ο λόγος).

Διότι είναι ντροπή να έχουμε μια κυβέρνηση που μέσα στο υπουργικό τσακώνονται για το πώς θα… χωρίζουν τα ζευγάρια στην Ελλάδα.

Αυτή ήταν η αιτία του τσακωμού των δύο υπουργών. Η ρύθμιση που προβλέπει γρηγορότερα συναινετικά διαζύγια..

Εν πάση περιπτώσει το θέμα δεν είναι ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί με τα γρήγορα διαζύγια. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση για τα πανηγύρια. Εδώ η Ελλάδα χάνεται, το PSI πάει κατά διαόλου, εκατομμύρια οικογένειες δεν έχουν ούτε τα βασικά για τα Χριστούγεννα, διπλασιάστηκε ο αριθμός των μεταναστών προς τη Γερμανία και η χρεοκοπία είναι προ των πυλών και δύο υποτίθεται σοβαροί πολιτικοί τσακώνονται για το γάμο.

Και ο… γαμπρός κ. Παπαδήμος τους κοίταζε να τσακώνονται, μόνο που δεν πλακώθηκαν και παρενέβη μόλις κατάλαβε ότι θα γινόμασταν σούργελα διεθνώς αν ξέφευγε η κατάσταση.

Κι εδώ είναι που ταιριάζει το «όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη».

Τελικώς συμφωνήθηκε οι διαφορές να συζητούνται «σε χαμηλότερο επίπεδο», πριν φτάσουν στο υπουργικό συμβούλιο. Δηλαδή η κυβέρνηση με ένα μήνα ζωής, χωρίς κανένα έργο να έχει κάνει, μόνο κόντρες έχει να επιδείξει. Και ζητά οι διαφορές να λύνονται πριν φτάσουν στο υπουργικό.

Να κάνουμε μια πρόταση. Όταν διαφωνούν να μαζεύονται σε μια αλάνα και να μονομαχούν, κι όποιος αντέξει να επιβάλει την άποψή του.

Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Δε μπορεί να πάει μπροστά αυτή η κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Δε μπορεί να πάει μπροστά

Keywords
Τυχαία Θέματα