Ο Παπαδήμος νοιάζεται μόνο για το δακτυλίδι του ΓΑΠ στον Βενιζέλο

Πριν είκοσι ημέρες γράφαμε στο κομμάτι « Η (κινητή) Κυριακή των εκλογών» http://www.antinews.gr/2011/12/11/138058/  τα εξής:  «…Η ημερομηνία των εκλογών (οφείλουν να) είναι η 19η Φεβρουαρίου. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να γίνουν τότε , πρέπει να ενημερώσουν με σοβαρότητα τον ελληνικό λαό. Να τεκμηριώσουν και να προσδιορίσουν τη νέα αλλαγή ημερομηνίας. Και αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο μία

φορά…»

Αυτό πρέπει να είναι το αντικείμενο της συζήτησης του Α. Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο αύριο Παρασκευή. Μετά τη συνάντηση οφείλουμε να ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία εκλογών (19/2 ή λίγο πιο μετά) το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της μεταβατικής Κυβέρνησης, τα νομοσχέδια που θα προωθήσει το επόμενο διάστημα, το αν και ποια μέτρα πρόκειται να λάβει.  Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες,  η αγορά, οι επιχειρηματίες, οι δανειστές, άπαντες  πρέπει να ξέρουν τι τους  ξημερώνει. Το πασοκικό δόγμα «βλέποντας και κάνοντας» καταρρίφθηκε στην πράξη. Αυτή η τεράστια ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στη διετία ΓΑΠ στην οικονομία και την κοινωνία, έκανε ίσως μεγαλύτερο κακό και από την ίδια την κρίση..

Ο Σαμαράς είναι αυτή την ώρα οι μόνος υπεύθυνος για τις τύχες της χώρας. Από αυτόν περιμένουμε σοβαρότητα, πολιτική ωριμότητα, διαλλακτικότητα όταν αυτό εξυπηρετεί τους πολίτες, ακαμψία όταν τα συμφέροντα του τόπου θίγονται. Ήτοι θεωρούμε ότι και η απόσυρση της ανοχής στην Κυβέρνηση Παπαδήμου από πλευράς ΝΔ, είναι ένα από τα ενδεχόμενα, το οποίο  αναμφίβολα δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Δεν μπορούμε να στηριχθούμε ούτε για αστείο στους πρωτοκλασάτους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι χαμένοι στη …μετάφραση του ΓΑΠ, τα καθήκοντα τους και τη μάχη διαδοχής που δεν ξεκινά. Ο οποίος Παπανδρέου αποδεικνύεται τεράστιος γνώστης της κομματικής σκακιέρας, της ίντριγκας και των «βυζαντινισμών» . Ο ΓΑΠ έχει βγει από το «κάδρο», δεν φθείρεται πλέον, -εν αντιθέσει με τους δελφίνους- κερδίζει χρόνο και προσπαθεί να ελέγξει και πάλι το  κομματικό «πλήρωμα» που στασίασε. Όρισε έναν κατεξοχήν δικό του άνθρωπο, τον Μπεγλίτη εκπρόσωπο, συγκαλεί πολιτικά συμβούλια και μετά τα αναβάλλει γιατί είναι ο καιρός βροχερός, αν χιονίσει στη Γαύδο θα το ξανασκεφτεί, εύχεται καλές γιορτές σε όλους κτλ. Το έχει ξανακάνει με επιτυχία το 2007, υπό άλλες συνθήκες βέβαια, θα δοκιμάσει και πάλι. Το βέβαιο είναι ότι λιγοστεύουν όσοι προεξοφλούσαν το πολιτικό του τέλος.

Και ο κ. Παπαδήμος τον διευκολύνει. Γιατί ο ΓΑΠ τώρα κατάλαβε την παγίδα που του έστησε ο Σαμαράς. Αν γινόντουσαν οι εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου ο ΓΑΠ είχε ελπίδες να παραμείνει αρχηγός, επειδή δεν προλάβαιναν να βγάλουν άλλο. Τώρα που το βέβαιο αποτέλεσμα ενός παρατεταμένου εσωκομματικού πολέμου στο ΠΑΣΟΚ θα είναι η απομάκρυνση του ΓΑΠ, έστω και με στυλ …Λιβύης, καταλαβαίνει ότι μόνο η επίσπευση των εκλογών μπορεί να τον σώσει, είτε παραμένοντας ο ίδιος αρχηγός, είτε δίνοντας το δακτυλίδι στον Βενιζέλο – και άντε να βρει τόσο μεγάλο δακτυλίδι.

Γι αυτό και ο Παπαδήμος δ

Keywords
Τυχαία Θέματα