Κινεζική συμπόνια


Ένας οδηγός φορτηγού πάτησε ένα πεντάχρονο αγοράκι, και στη συνέχεια έκανε όπισθεν για να το αποτελειώσει, έτσι ώστε να αποφύγει να πληρώσει τα τυχόν νοσοκομειακά έξοδα που θα προέκυπταν!

Το αρρωστημένο αυτό περιστατικό έγινε στην επαρχία Luzhou της δυτικής Κίνας, όταν ο μικρός περπατούσε για να πάει στο σχολείο του.

Έρχεται μια μόλις εβδομάδα μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπου ένα δίχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από δυο διαφορετικά οχήματα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Το κοριτσάκι έμεινε τραυματισμένο στο έδαφος επί πολύ ώρα, ενώ 18 άτομα το προσπέρασαν χωρίς κανένας

να δείξει κάποιο στοιχειώδες ενδιαφέρον. Δυστυχώς, πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος φορτηγατζής μάλωνε επί 7 ώρες με τους γονείς του 5χρονου, όσον αφορά στα έξοδα αποζημίωσης. Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε όπισθεν, παρά τις μαρτυρίες αυτοπτών.

Τα περιστατικά αυτά, όπως και άλλα παρόμοια, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Κίνα, σε μια χώρα που η πρόσφατη οικονομική άνθηση έχει οδηγήσει στον υπερβολικό υλισμό, ο οποίος και έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή συμπόνια.

Πολλοί Κινέζοι θεωρούν ότι τους συμφέρει περισσότερο να πληρώσουν κάποια αποζημίωση για τον θάνατο ενός θύματος τροχαίου, παρά να χρειαστεί να υποβληθούν σε μακροχρόνια έξοδα νοσηλείας.

Περιέργως, το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς δεν παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους 1.3 δισεκατομμύρια πολίτες της χώρας.

The Daily Mail

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2052815/Xiong-Maoke-5-dies-latest-horrific-Chinese-traffic-accident.html#

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα