ΚΚΕ: Το κίνημα της πατάτας θα ξεφουσκώσει

18:37 5/3/2012 - Πηγή: Antinews

Αντιδράσεις σε μερίδα των παραγωγών προκαλεί η τοποθέτηση του ΚΚΕ για το «κίνημα της πατάτας» ενώ με σημερινή του παρέμβαση, στο μεσημβρινό δελτίο του Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ κ. Μάκης Μαΐλης προεξόφλησε ότι η πρωτοβουλία «θα ξεφουσκώσει».

«Το ΚΚΕ δεν λέει ότι λεγόμενο κίνημα της πατάτας

είναι ένα ανήθικο κίνημα. Λέει ότι η ακρίβεια δεν πρόκειται να χτυπηθεί με τέτοιους τρόπους», είπε ο κ. Μαϊλης που παραλλήλισε τις πρωτοβουλίες πολιτών και παραγωγών με τον «κυβερνητικό εμπαιγμό των παρατηρητηρίων», όπως είπε.

Συμπλήρωσε: «Το ΚΚΕ θεωρεί πως ένα τέτοιο κίνημα είναι μοιραίο να ξεφουσκώσει. Εχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε την αιτία την του προβλήματος της ακρίβειας. Την ακρίβεια την δημιιουργούν οι πολυεθνικές. [Το κίνημα] εμφανίζεται σε ορισμένα είδη , είναι συγκυριακό και θα ξεφουσκώσει.

«Είστε υπέρ ή όχι;» ρωτήθηκε ο κ. Μαϊλης. «Το ΚΚΕ δεν καταδικάζει. Τοποθετείται πάνω σε ένα κίνημα ως προ το αποτέλεσμα. Και γνωρίζουμε το αποτέλεσμα . Εμείς εκείνο το οποίο λέμε είναι ότι το κίνημα θα ξεφουσκώσει. Και καταδικάζουμε την προσπάθεια από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση να φανεί ως λύση στο πρόβλημα. Εμείς δεν καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες».

Διαφορα προσεγγίσεων από την Αριστερά
Χθες, τα κόμματα της Αριστεράς έλαβαν θέση στο ζήτημα με τον ΣΥΝ και τη Δημοκρατική Αριστερά να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των πολιτών και το ΚΚΕ να τις καταγγέλλει ως ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας.

Σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός ανέφερε πως οι πρωτοβουλίες αυτές αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των «καρτέλ». «Αποτελούν λαμπρό παράδειγμα αυτοοργάνωσης που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των παραγωγών και των πολιτών για να παρακάμψουν τους κάθε λογής μεσάζοντες και κυκλώματα», τονίζει.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. χαιρέτισε το «κίνημα» ως μια ακτιβιστική κίνηση η οποία φέρνει στο προσκήνιο την γκρίζα ζώνη των τιμών των προϊόντων και θέτει την πολιτεία προ των ευθυνών της, αφού μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να ελέγξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τα καρτέλ, τον ανταγωνισμό.

Το ΚΚΕ υποστήριξε πως το λεγόμενο «κίνημα της φθηνής πατάτας» είναι «η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα παρατηρητήρια τιμών και τη διαφάνεια, ή με επιτροπές ανταγωνισμού» και βλέπει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών.

http://www.ethnos.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα