Με τους δικούς του αποφάσισε να βουλιάξει ο Μητσοτάκης

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο. της Ν.Δ κατόπιν της τοποθέτησης του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας και την πεποίθηση βουλευτών ότι ο Μητσοτάκης είναι πλέον αποφασισμένος να προχωρήσει με τους δικούς του αψηφώντας την πιθανότητα να οδηγηθεί σε νέα αδιέξοδα, αποκαλύπτει ο Ανδρέας Καψαμπέλης σε ρεπορτάζ του στη «Δημοκρατία».

Παράλληλα, αναφέρεται στην απροθυμία των «παλιών» και έμπειρων πολιτικά της

Ν.Δ. να βάλουν πλάτη ετεροχρονισμένα πληρώνοντας αμαρτίες άλλων.

Κοινώς, ο Κυριάκος αποφάσισε να βουλιάξει με τους δικούς του…

Μήπως θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί μπας και μείνει έστω και κάτι όρθιο;

Το ρεπορτάζ:

Ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πορευτεί με τους δικούς του

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

«Πάγωσε» κυριολεκτικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. μόλις έγινε γνωστή η είδηση της τοποθέτησης του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας. Κι ενώ ήταν δεδομένο ότι για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει από τις προηγούμενες ημέρες, η επιλογή του αντικαταστάτη του υπήρξε εντελώς αναπάντεχη.

Η εξέλιξη αυτή και οι εκπλήξεις που τη συνόδευσαν επιβεβαιώνει καταρχάς τις χθεσινές πληροφορίες της στήλης ότι η υπόθεση των όποιων αλλαγών και γενικότερα του κυβερνητικού ανασχηματισμού εξελίσσεται σε καυτή πατάτα, αν όχι σε νάρκη, για τον κ. Μητσοτάκη – νάρκη που μπορεί και να την πάτησε χθες.

Εκείνο που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αλλά και ενόχληση είναι η συγκυρία στην οποία ο πρωθυπουργός έκανε αυτήν την επιλογή. Προχώρησε στην εκ νέου υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη την ώρα που η χώρα πληρώνει ακόμη με πολύ οδυνηρό τρόπο και με τεράστιες συνέπειες την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ενώ, μάλιστα, η Ελλάδα καιγόταν απ’ άκρη σε άκρη επί εβδομάδες και στη συνέχεια πλημμύρισε, ο κ. Στυλιανίδης παρέμενε όλο αυτό το διάστημα κυριολεκτικά εξαφανισμένος. Αντί να βγει να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τα «έργα» του (!) και να απαντήσει στην κριτική που δεχόταν, αυτός απολάμβανε τα ευεργετήματα του διορισμένου βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και απολάμβανε χαλαρός και άνετος τα γεύματά του σε ακριβά μπιστρό του Κολωνακίου με φίλους του, μεταξύ των οποίων και η (γνωστή παλαιόθεν από τα ευρωπαϊκά σαλόνια και νυν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος «Πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό») Μαρία Δαμανάκη.

Από την άλλη πλευρά, ήταν κοινό μυστικό ότι για τον κ. Βαρβιτσιώτη τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί εδώ και καιρό. Ήταν ένας από τους υπουργούς στους οποίους (όπως είχε αποκαλύψει εγκαίρως η «κυριακάτικη δημοκρατία») ο κ. Μητσοτάκης είχε βγάλει «κόκκινη» κάρτα, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Και τώρα δόθηκε η αφορμή. Κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη πρόσφατα με τον Νότη Μηταράκη.

Ανεξάρτητα από τις άλλες παραμέτρους της επιλογής του κ. Στυλιανίδη, το «μήνυμα» του κ. Μητσοτάκη, όπως εισπράχτηκε και από τους βουλευτές της Ν.Δ., ήταν ότι θα προχωρήσει μόνο με τους δικούς του, έστω κι αν κάτι τέτοιο τον οδηγεί σε νέα αδιέξοδα.

Άλλωστε, όπως αποκαλύψαμε και χθες, οι «παλιοί» της Ν.Δ. -αλλά και έμπειροι πολιτικά- εμφανίζονται απρόθυμοι σε κάθε κρούση να αναλάβουν να βγάλουν αυτοί τώρα πια τα κάστανα από τη φωτιά και να πληρώσουν τις αμαρτίες των άλλων.

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται σίγουρος πως παρά τα προβλήματα η πλειοψηφία των 158 βουλευτών της Ν.Δ. δεν απειλείται και άρα μπορεί να συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει.

The post Με τους δικούς του αποφάσισε να βουλιάξει ο Μητσοτάκης appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis