Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Μπουένος Άιρες

Με συνθήματα όπως «Φτάνει η διαφθορά», «Να σώσουμε τη Δημοκρατία», «Ανεξάρτητη δικαιοσύνη», χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ. Οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης οργάνωσαν την συγκέντρωση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να γίνει μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

της δεκαετίας.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τον θυμό τους για τον αυξανόμενο πληθωρισμό (που έχει φτάσει το 12%), τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας και τη διαφθορά. Η πρόεδρος Φερνάντες επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2011. Η δημοτικότητά της, ωστόσο, έχει πέσει από τότε και οι διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί αυξάνονται συνεχώς.

Τον Σεπτέμβριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε την Αργεντινή ότι αν δεν παρουσιάσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη και πληθωρισμό έως τον Δεκέμβριο, θα αντιμετωπίσει συνέπειες. Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν τις ενστάσεις τους και για τους περιορισμούς στην αγορά συναλλάγματος οι οποίοι ετέθησαν σε ισχύ τον περασμένο χρόνο και τούς εμποδίζουν να μετατρέψουν τα συνεχώς υποτιμώμενα πέσος τους σε δολάρια, τροφοδοτώντας τη μαύρη αγορά. Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μία σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στην Κριστίνα Κίρσνερ να είναι υποψήφια και για τρίτη προεδρική θητεία, κάτι στο οποίο είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-20263760

Keywords
Τυχαία Θέματα