Κάτι μαγικό: Άντερλεχτ- Ολυμπιακός 0-3

Μήτρογλου επί 3: η πιο ευρεία νίκη για τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στην Ευρώπη.

Τρεις βαθμοί που σε συνδυασμό με τη νίκη της Παρί δίνουν μια πρώτη εικόνα για μια λογική πρόβλεψη για το μέλλον του ομίλου: οι Γάλλοι θα είναι πρώτοι, Μπενφίκα και Ολυμπιακός θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση στα δύο επόμενα μεταξύ τους παιχνίδια, η Άντερλεχτ με το σημερινό αποτέλεσμα είναι πολύ δύσκολο να βγει τρίτη και

να συνεχίσει στην Ευρώπη (λογικά μετά από 4 αγωνιστικές θα έχει μηδέν πόντους)

Το ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου παίχτηκε ανοικτό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα. Η Άντερλεχτ είχε ήδη χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες, όταν ο Μήτρογλου πήρε την ασσίστ από τονΣαβιόλα, μετά από σύγχυση στο ύψος της περιοχής των γηπεδούχων και παρά το κακό κοντρόλ έστειλε με το δεξί την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Η Άντερλεχτ πίεσε για την ισοφάριση, κέρδισε πέναλτι αλλά ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στο 1-1 , αποκρούοντας την καλή εκτέλεση στη γωνία και σε δεύτερο χρόνο μπλοκάροντας . Η πρωτοβουλία έως το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στην Άντερλεχτ, η οποία δεν μπόρεσε όμως να κάνει κάτι θετικό και πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άντερλεχτ ξεκίνησε με όλα τα γκάζια για να ισοφαρίσει, έχασε τρεις ευκαιρίες (47΄, 52΄, 55΄, η μία σε πολύ κοντινή προβολή που έβγαλε ο Ρομπέρτο) είδε πάλι με λάθος της άμυνας της η μπάλα να φτάνει στον «πυροβολητή» Μήτρογλου που δεν συγχώρεσε και έκανε το 0-2.

Η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεσε, προσπάθησαν ως το 70΄να μπουν στο παιχνίδι, αλλά η φωτοβολίδα του «μπουρλοτιέρη» στο «Γ» (με το κακό του πόδι, το δεξί, αφού την έστρωσε με το αριστερό), άφησε ξερούς τους Βέλγους και έκανε το υπόλοιπο του ματς τυπική διαδικασία.

Αδιαμφισβήτητες οι φετινές αρετές του Ολυμπιακού, όπως και εμφανείς οι αδυναμίες του. Μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, μικρή η συνοχή των γραμμών, ανεπαρκής η ομοιογένεια. Επιθετικά είναι εξαιρετικός, η τριάδα Βάις, Σαβιόλα Μήτρογλου ήταν διαρκής απειλή, αλλά στην άμυνα δεν έλειψαν οι πατροπαράδοτες «τρικυμίες», το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν είχε αλληλοκάλυψη, ο Σάμαρης πάλευε μόνος στα αμυντικά χαφ, ο Μπονγκ έγινε πολλές φορές γιο-γιο από τους παίκτες της Άντερλεχτ, αλλά: ο Ρομπέρτο δεν έτρωγε γκολ απόψε, έστω κι αν το ματς έληγε το πρωί, ο Μιανιάτης κράτησε μόνος του τη δεξιά πλευρά, ο Σάμαρης έκοψε πολλές αντεπιθέσεις, ο Φουστέρ άλλαξε την εικόνα στην κατοχή της μπάλας και βέβαια ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Κώστας Μήτρογλου, που δείχνει έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα (ενδεχομένως και μια μεταγραφή άνω των 10 εκατομμυρίων)

Πολλές φορές η τύχη είχε γυρίσει την πλάτη σε ματς του Ολυμπιακού στο Τσου-λου, ιδίως εκτός έδρας. Σήμερα είχε τύχη βουνό. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν με στιγμιότυπα του Ολλανδού τεχνικού της Άντερλεχτ με φωτοσοπιά πρόσωπο Επιτίμου…

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Άντερλεχτ (Γιον Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Ν’ Σακαλά, Κουγιατέ, Ναούτινγκ, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Πρέτ (74’ Ασεαμπονγκ), Σουάρεζ, Μίτροβιτς.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις, Ολαϊτάν (57’ Φουστέρ), Σαβιόλα (65’ Ντομίνγκεζ, 77’ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 6 Ολυμπιακός 3, Μπενφίκα 3, Άντερλεχτ 0

Keywords
Τυχαία Θέματα