Μετανάστες…«συνέλαβαν» ληστή-πιστολέρο!!!

 

Παρ’ ολίγον να εξελιχθεί σε μακελειό η ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι στη λεωφόρο Συγγρού, την ώρα που η περιοχή κατακλυζόταν από πολίτες, οι οποίοι είτε πήγαιναν στο μετρό «Φιξ» είτε περίμεναν λεωφορεία και ταξί. Από τους πυροβολισμούς των ληστών τραυματίστηκαν δύο πολίτες. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον έναν εκ των δύο ληστών τον «συνέλαβαν» οι ίδιοι οι πολίτες και μάλιστα

αυτοί που τελικώς τον έριξαν κάτω, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να τον ακινητοποιήσουν, ήταν … δύο μετανάστες από το Μπανγκλαντές.

Σκηνές «άγριας Δύσης» εκτυλίχθηκαν χθες περί τις δύο το μεσημέρι, έξω από το μετρό «Φιξ», όταν δύο άτομα λήστεψαν ανταλλακτήριο συναλλάγματος εντός του σταθμού. Τόσο το μετρό όσο και η περιοχή, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μεγάλη «πιάτσα» ταξί και είναι κόμβος λεωφορείων, την ώρα εκείνη ήταν κατάμεστη από κόσμο. Αφότου λήστεψαν το ανταλλακτήριο, οι δύο ληστές βγήκαν τρέχοντας στον πεζόδρομο της Δράκου και από εκεί προσπάθησαν να φύγουν προς τη Συγγρού. Οι ληστές φορούσαν ιατρικές μάσκες και γάντια χειρουργείου, ενώ τουλάχιστον ο ένας είχε πιστόλι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν έκαναν την εμφάνισή τους, ο κόσμος άρχισε να τους αποδοκιμάζει, ενώ αρκετοί κινήθηκαν για να τους σταματήσουν. Άλλοι προσπαθώντας να τους βάλουν τρικλοποδιές και κάποιοι πετώντας τους κάδους σκουπιδιών. Τότε, κατά τους ίδιους μάρτυρες, ακούστηκαν πιθανώς τέσσερις πυροβολισμοί. Σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη ως εξής: Βγαίνοντας από το μετρό, άρχισαν να πέφτουν τα χρήματα που είχαν κλέψει οι ληστές. Τότε, ο ένας εκ των δύο προσπάθησε να τα μαζέψει, αλλά του έπεσε το πιστόλι, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει.

Όπως και να ’χει, ήταν ευχής έργον ότι σε ένα σημείο, το οποίο πλημμύριζε από κόσμο, δεν υπήρξαν νεκροί. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο άτομα. Ένας Ελληνας και ένας μετανάστης από το Μπανγκλαντές, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συμπατριώτη του κατάφεραν να ρίξουν τον έναν εκ των δραστών στο έδαφος. Προηγουμένως, ο ληστής είχε επιχειρήσει να βγει στη Λεωφόρο Συγγρού και να περάσει το δρόμο προς την κατεύθυνση του Νέου Κόσμου. Σε τσαντάκι που είχε μαζί του ο δράστης, οι αστυνομικοί βρήκαν ελληνική αστυνομική ταυτότητα.

 Θανάσης Αργυράκης στον Ελεύθερο Τύπο

Keywords
Τυχαία Θέματα