Μήνυμα της κυβέρνησης στα αφεντικά του συνδικαλισμού (και της ΔΑΚΕ)

Για τους απανταχού συνδικαλισταράδες που νομίζουν ακόμη ότι το χρεοκοπημένο κράτος είναι τσιφλίκι τους, γράψαμε προ ημερών στηλιτεύοντας τη στάση της ΔΑΚΕ που ξεσπάθωσε, απειλεί, βρίζει και βάζει τρικλοποδιές στον Αντ. Σαμαρά.

Κι όλα αυτά γιατί λέει αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις έτσι γενικά κι αόριστα, προφανώς φοβούνται μήπως χάσουν τα προνόμιά τους.

Η απάντηση, λοιπόν,

επισήμως, ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

«Όταν σε αυτή την κυβέρνηση όλοι όσοι συμμετέχουν, τα κόμματα, οι αρχηγοί που συμμετέχουν, έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να βάζει κάποιος το συντεχνιακό συμφέρον πάνω από την εθνική ανάγκη» δήλωσε στον Βήμα 99,5, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών.

«Το μήνυμα θα περάσει με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

Ξεκάθαρο λοιπόν το μήνυμα στους Φωτόπουλους, τους Κιουτσούκηδες και τους άλλους Δακίτες που πιστεύουν ότι ζουν ακόμη σε άλλες εποχές. Τότε που είχαν την κυβέρνηση σήκω – σήκω, κάτσε – κάτσε. Που έπαιρναν επιδοτήσεις και ποιος ξέρει που πήγαιναν.

Επιτέλους η κυβέρνηση τους δηλώνει ότι δε χρειάζεται άλλη… συγκυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές ας κάνουν τη δουλειά τους και η κυβέρνηση τη δική της.

Να θυμήσουμε μόνο τι είχε πει η ΔΑΚΕ η οποία μάλλον θέλει να ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε αυτούς δε τους υπουργούς που παριστάνουν τους… Ινδιάνους και θυσιάζουν στο βωμό της προσευχής ό,τι απέμεινε όρθιο, ικανοποιώντας και τις τελευταίες απαιτήσεις των τροϊκανών, πιστεύοντας ότι έτσι θα εξευμενίσουν… το πνεύμα της Λαγκάρντ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Ρέσλερ, που δεν έχουν διάθεση να επαναδιαπραγματευτούν, τους καλούμε να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς και να σταθούν ως ισότιμα μέλη στην ΕΕ, ικανοποιώντας τη νωπή λαϊκή εντολή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα