Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά;

Μετά το άρθρο του υιού Ψυχάρη την περασμένη Κυριακή στο ΒΗΜΑ, όπου παρουσιαζόταν ως Σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. άρχισαν οι γνωστές υπερβολές.  Ό,τι δηλαδή ο Σαμαράς “παραδόθηκε στη διαπλοκή”, “έγινε και αυτός μέρος του συστήματος” κ.λ.π. Όταν μάλιστα, προς το τέλος της εβδομάδος, έγινε γνωστό ό,τι Σαμαράς παραχώρησε και συνέντευξη στο ΒΗΜΑ,

το γλυκό ήρθε και έδεσε.”Να η επιβεβαίωση“, είπαν ειρωνικά.

Έσπευσα, λοιπόν, και εγώ να αγοράσω την εφημερίδα.

Περίμενα να δω κανέναν …ξύλινο τεράστιο τίτλο για τη συνέντευξη.Αντί αυτού, είδα ένα …μικρό κουτάκι! Αν δεν ήμουν ενήμερος, ούτε κάν θα το πρόσεχα ό,τι ήταν συνέντευξη!

Ύστερα ο τίτλος. Ήταν τίτλος αυτός για να κάνεις …αβάντα;

Στην συνέντευξή του ο Α. Σαμαράς τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στον χρόνο που έχουν προσδιοριστεί.“Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου” δηλώνει και προσθέτει:«δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο”, η πραγματοποίηση των εκλογών “στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας“.

Η καλή εφημερίδα όμως αντί να βάλει τίτλο “Ο Σαμαράς επιμένει να γίνουν οι εκλογές όπως έχει συμφωνηθεί“, ή κάτι τέτοιο, έβαλαν αυτόν που βλέπετε για να φτιάξουν κλίμα.

Με άλλα λόγια, δεν διευκόλυνε τον Σαμαρά όπως θα περίμεναν οι οπαδοί του …συμβιβασμού. Ούτε του βελτίωσε την εικόνα.

Έκαναν ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα εγώ! Και τον εμφανίζουν να υπαναχωρεί από τη θέση του.

Μ’ έζωσαν λοιπόν τα φίδια! Ούτε ένα deal  της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν εκεί στη Ν.Δ.! Τους την έφερε ο κυρ Σταύρος! Tην πατήσαμε πάλι! Είπα θυμωμένος.

Κάποιος πονηρότερος, παρατήρησε ό,τι ο κ. Σταύρος το έκανε για ξεκάρφωμα. “Μη φανεί από την πρώτη μέρα, ότι στηρίζει με τα χίλια“, είπε ο συνωμότης της παρέας.

Τελικά, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο απλά, όπως μου τα είπε κάποιος που ξέρει τον Σαμαρά από τα παλιά: “Ούτε deal  έγινε, ούτε τίποτα! Ο Σαμαράς ήξερε τον υιό Ψυχάρη από μικρό, είναι Ν.Δ., είναι από την Πύλο, ήθελε να μπεί στην πολιτική, θέλει ο Αντώνης να πάει καλά στην Α΄Αθηνών, όλα τ’ άλλα είναι σενάρια!”

Ύστερα, αν υποθέσουμε ότι ο κ. Ψυχάρης ο πρεσβύτερος ήθελε να βάλει –για λόγους διαπλοκής όπως υπαινίσσονται πολλοί- έναν άνθρωπο δικό του δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, θα προτιμούσε να βάλει το γιο του ή κάποιον από τους δεκάδες πρόθυμους παρατρεχάμενους; Και θα το έκανε ανοικτά; Περαιτέρω, ο Αντώνης Σαμαράς, αν ήθελε να μπει στο «παίγνιο» θα δεχόταν τον υιό Ψυχάρη ως σύμβουλο, πάλι έτσι ανοικτά;

Τελικά, είναι αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να διαλέξει τους συνεργάτες του. Με αυτούς θα δουλέψει, αυτοί θα επωμισθούν το βέρος της στήριξης του έργου του  στα «δύσκολα» και από αυτούς θα τον κρίνει ο κόσμος. Στο δύσκολο έργο της επιλογής προσώπων, αυτός που αποφασίζει έχει και το δικαίω

Keywords
Τυχαία Θέματα