Ν.Δ. χωρίς Δεξιά δεν υφίσταται κύριε Μητσοτάκη!

20:49 1/2/2024 - Πηγή: Antinews

Του Παναγιώτη Κωστόπουλου*

«Μη μου πείτε ότι πιστεύει κανείς πως, επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει τον αρχηγό που είναι κεντρώος και δημοκράτης και να προσελκύσει δικούς μας ψηφοφόρους, δεν ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία, τι σημαίνει δεξιά παράταξη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, και το ξέρει και ο

ελληνικός λαός». Τάδε έφη Εύη Χριστοφιλοπούλου, λίγα χρόνια πριν. Από προχθές, η κυρία Χριστοφιλοπούλου ήρθε να προσθέσει το όνομά της σε μια σειρά στελεχών προερχόμενων από τον χώρο του Ποταμιού και του σημιτικού ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν στη Ν.Δ. Πιερρακάκης, Τσακλόγλου, Μενδώνη, Γιατρομανωλάκης, Τσιόδρας, Σκέρτσος, Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης – και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Η οικογένεια Μητσοτάκη ποτέ δεν ήταν δεξιά. Λαθρεπιβάτες ήταν στην παράταξη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διείδε την ευκαιρία που είχε μέσω της Ν.Δ. να ανέλθει στο πρωθυπουργικό αξίωμα, γιατί αφενός κατανόησε νωρίς ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τη θέση του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του Κέντρου, αφετέρου δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στον χώρο που πρόδωσε, όπως τον κατηγορούσαν όταν αποχώρησε από την Ένωση Κέντρου. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε το έλλειμμα ηγεσίας που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, και διαπίστωσε ότι μπορεί εύκολα να καταλάβει τον χώρο. Έτσι, αποφάσισε να μεταφέρει τη Ν.Δ. αρχικά στον χώρο της Κεντροδεξιάς και τώρα στο Κέντρο και στην Κεντροαριστερά.

Αυτό έγινε με την προσθήκη στελεχών από το Ποτάμι και από το «βαθύ» σημιτικό ΠΑΣΟΚ, γνωστό εκτός άλλων και για τον εθνομηδενισμό του. Ας θυμηθούμε εδώ ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει τον Κ. Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής». Οπότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά επιθυμούσε και κατάφερε να κόψει τους δεσμούς της Ν.Δ. τόσο με την καραμανλική πτέρυγα όσο και με τη σαμαρική, όπως είδαμε και από τις αντιδράσεις κάποιων βουλευτών που ανήκουν σε αυτήν για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. Με την εμμονή του όμως ο πρωθυπουργός σε αυτό το νομοσχέδιο έκοψε δεσμούς όχι μόνο με τη σαμαρική πτέρυγα, αλλά και με όσους συντηρητικούς/δεξιούς ψηφοφόρους έμειναν στο κόμμα. Για την ακρίβεια, έσβησε εντελώς τις κόκκινες γραμμές, οι οποίες βέβαια είχαν ξεθωριάσει προ πολλού.

Αυτό το κύμα αποχωρήσεων των συντηρητικών ψηφοφόρων μπορεί να μη φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, όμως οι νεοδημοκράτες θα τρίβουν τα μάτια τους με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Μπορεί η Ν.Δ. να μην καταποντιστεί, επειδή ακόμα αντλεί ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από εκεί στερεύει η δεξαμενή, μέχρι να γίνει το επόμενο βήμα και να απορροφήσει τα δύο κόμματα. Ας μου επιτραπεί εδώ μια ακραία πρόβλεψη: η ΝΙΚΗ στις ευρωεκλογές μπορεί να αγγίξει μέχρι και διψήφια νούμερα, επειδή εκεί θα στραφούν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. και όχι στον Βελόπουλο, που τον θεωρούν «συστημικό», «θεομπαίχτη», «γυρολόγο». Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την άνοδο της ΝΙΚΗΣ, μη θεωρήσετε απίθανο το σενάριο της απορρόφησης που προανέφερα. Όπως μη θεωρήσετε απίθανο να ακούσουμε τον Κ. Μητσοτάκη να φωνάζει «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»!

*(Μ.Α.) ∆ημόσιας Ιστορίας

The post Ν.Δ. χωρίς Δεξιά δεν υφίσταται κύριε Μητσοτάκη! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα