Νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της βόμβας στο Μετρό

20:53 1/4/2012 - Πηγή: Antinews

Οργάνωση με την επωνυμία “Κίνημα 12 Φλεβάρη” ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουαρίου 2012.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε προκήρυξη που ανέβηκε σε ιστοσελίδα αλλά λίγο αργότερα κατέβηκε με αποτέλεσμα η αστυνομία να προσπαθεί να επιβεβαιώσει και την ανάληψη της ευθύνης και την προέλευσή της.

Κατά τις πληροφορίες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θεωρούν σοβαρή την ανάληψη ευθύνης, καθώς στην προκήρυξη που ανέβηκε για λίγο στην ιστοσελίδα, έγινε

λεπτομερής περιγραφή του συμβάντος.

Η ονομασία “12 Φλεβάρη” παραπέμπει στα επεισόδια που είχαν γίνει εκείνη την ημέρα που κάηκε η Αθήνα. Φέρει τον τίτλο “Κοινωνικό Ανακοινωθέν”, ξεκινά αναφερόμενη στην κρίση του 1929 και μετά, σε 7 σελίδες, αναφέρει εκτενείς πληροφορίες για τη βομβιστική απόπειρα στο μετρό στο Αιγάλεω.

Οι συντάκτες δίνουν λεπτομερέστατη περιγραφή του τρόπου λειτουργίας των συρμών στον τερματικό σταθμό και του χώρου γενικότερα, προσπαθώντας να κάνουν σαφές ότι υπήρξε μέριμνα να μην υπάρξει κανένας τραυματισμόςΕιδικότερα, στην προκήρυξη δίνονται πληροφορίες για το σχέδιο της επιχείρησης, όπως ότι ο συρμός είχε να διανύσει περίπου 150 μέτρα από την άκρη της αποβάθρας έως και το σημείο ελιγμού επιστροφής, σε μια κίνηση χρονικής διάρκειας 20 δευτερολέπτων, οπότε και ήταν προγραμματισμένη να σκάσει η βόμβα, η οποία δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στον λαμπτήρα.

“Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό κάτω από την καρέκλα στο τελευταίο βαγόνι και όταν οι σύντροφοι βεβαιώθηκαν ότι ο συρμός ήταν εντελώς άδειος (εφόσον και ο τελευταίος επιβάτης, μια κοπέλα πιο συγκεκριμένα, αποβιβάστηκε) αποχώρησαν, αναφέρει η προκήρυξη

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κείμενο και το θεωρούν αξιόπιστο καθώς οι λεπτομέρειες που αναφέρονται σε αυτό ταιριάζουν με τις εργαστηριακές έρευνες.

Θεωρούν επίσης ότι το κείμενο “κατέβηκε” εσπευσμένα από την ιστοσελίδα και μάλιστα χωρίς να τελειώνει σε τελεία, είτε γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί, είτε για τεχνικούς λόγους.

Η επιλογή της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό της Αθήνας έγινε για δύο συμβολικούς λόγους, όπως υποστηρίζουν. Αφενός λόγω της πάγιας πρακτικής των Αρχών να κλείνουν τους κεντρικούς σταθμούς όταν έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση. Αφετέρου, για να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη αύξηση των τιμών στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι «προκαλούν» τις Αρχές υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του υλικού από την ενέργειά τους, αποτελεί «εγχειρίδιο» για πιθανούς μιμητές.

“Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του μηχανισμού, που μέσω τηλεοράσεων, εφημερίδων και του διαδικτύου βρέθηκε στη διάθεση αρκετών πολιτών, εξυπηρετήθηκε εν μέρει ένας από τους σκοπούς μας, αυτός της διάχυσης ενός μέσου αγώνα”, γράφουν.

Σχετικά με την πολιτική τοποθέτησή τους, τέλος, δηλώνουν γενικώς ότι ανήκουν «στον ευρύτερο ριζοσπαστικό χώρο», χρησιμοποιούν θετικά αναφορές του Μανώλη Γλέζου για τα δεινά της Ελλάδας στην Κατοχή, αλλά χαρακτηρίζουν με α

Keywords
Τυχαία Θέματα