Νέος καυγάς Βενιζέλου – Τσίπρα με θέμα την διαπλοκή…

17:59 9/3/2012 - Πηγή: Antinews

Άραγε, πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η κολόνια; Σε εβδομαδιαίο σήριαλ εξελίσσεται η περιβόητη κόντρα ανάμεσα στον Βενιζέλο και τον Τσίπρα, για το ποιος «δεν» εκφράζει, διαπλεκόμενους, συμφέροντα, Τραπεζίτες και εκδοτικά κατεστημένα.

Σήμερα, ξαναέβγαλαν τα «ξίφη» τους στο ναό της Δημοκρατίας και έδωσαν νέο ρεσιτάλ υποκρισίας.

«Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι  εξυπηρετούνται

συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων» κατήγγειλε ο Βενιζέλος.

«Σε άλλες συνθήκες και αν δεν είχα την αίσθηση ότι βρίσκεστε εσείς ο ίδιος σε έκρυθμη κατάσταση, θα έλεγα την παροιμία που έρχεται στο νου του ελληνικού λαού: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε όμως με νόημα (;): «εμείς δεν παντρευτήκαμε τη διαφθορά, ούτε τη διαπλοκή, ούτε  εμείς είμαστε αυτοί που διορίσαμε ή ήταν στα πολιτικά μας γραφεία επικεφαλής του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αργότερα μπήκανε ως επικεφαλής συμμοριών του εγκλήματος στην φυλακή»..!

Ο Βενιζέλος τον ρώτησε «εξ’ ονόματος τίνος ομιλεί;» όταν αναπαράγει το «δήθεν σενάριο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σχεδίασε να απαλλάξει από το PSI συγκεκριμένους επιλέξιμους τίτλους συγκεκριμένων  πιεζόμενη από μια τράπεζα ή από κάποιους εκδότες».

Ο  Τσίπρας αντέτεινε λέγοντας πως μπορεί από το «κούρεμα» να μην γλίτωσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να διαλύονται όμως «αφήσατε τα 5 δις swaps της Goldman Shacks έξω από τη διαδικασία…».

«Είσθε υπότροπος και στην δευτερολογία σας καθώς και πάλι αναμειχθήκατε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο μεταξύ τραπεζικών συμφερόντων, επικαλούμενος τον περιβόητο τίτλο της Εθνικής Τράπεζας. Το επιχείρημα αυτό το έχω ακούσει από τραπεζικούς κύκλους, δεν περίμενα όμως να το ακούσω και από έναν Αρχηγό πολιτικού κόμματος, γιατί είναι γνωστό ότι αυτός ο τίτλος δεν είναι ομόλογο , δεν είναι επιλέξιμος, είναι διασταυρούμενα παράγωγα , είναι διασταυρούμενη ανταλλαγή υποσχέσεων και δεν υπάγεται στον κατάλογο των επιλέξιμων τίτλων» του απάντησε ο Βενιζέλος.

                         Ο Βενιζέλος… ύπαρχος

«Το όραμα σας, όμως είναι να καταφέρετε να συγκυβερνήσετε με τον κ. Σαμαρά. Βέβαια, εσείς πάντοτε, στη διαρκώς αυτή θέση του υπάρχου θα είστε και τότε, γιατί ο κ. Σαμαράς θα είναι Πρωθυπουργός –έτσι φαίνεται– αλλά δε νομίζω ότι είναι και καμία πολύ φιλόδοξη επιλογή, να θέλετε να συνεχίσετε να είστε υπό τον κ. Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή, στην «ώρα του Πρωθυπουργού» μεν αλλά την ώρα του Βενιζέλου, δε.!

Αntiκοινοβουλευτικός

Keywords
Τυχαία Θέματα