Νωρίτερα στην Βουλή ο Παπανδρέου;

Αντιμέτωπος με το αίτημα πολύ μεγάλης ομάδας βουλευτών – σχεδόν οι μισοί – οι οποίοι ζητούν να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, βρίσκεται ο Παπανδρέου. Ουσιαστικά ο ΓΑΠ θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρησή του.

Μετά τον Λοβέρδο και ο Κρεμαστινός δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης «υπό την διαβεβαίωση

του πρωθυπουργού ότι εντός ολίγων ημερών θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα έρθει σε επαφή επ’ αυτού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Και ο Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι «χρειάζεται επειγόντως, επιτακτικά κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» για 3 – 5 μήνες

Το άμεσο αίτημα είναι να δεσμευτεί ο ΓΑΠ ότι θα το κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο Παπανδρέου μπορεί να μιλήσει νωρίτερα από τις 11.30 το βράδι στη Βουλή, προκειμένου να παράσχει την δέσμευση.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΓΑΠ δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να φύγει, και αυτό το επιβεβαιώνουν οι στενότεροι συνεργάτες του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά θα δει τι μπορεί να κάνει, ξεκινώντας ίσως μία μακρόσυρτη διαδικασία διαλόγου με την ΝΔ. Αυτό το έχει απορρίψει η ΝΔ, αλλά δεν ικανοποιεί και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Άρα ο ΓΑΠ θα πρέπει να βρει την διατύπωση που θα ικανοποιήσει αφενός την ΝΔ και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου τα προσωπικά του σχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα