Ο δύσκολος γάμος των “Ανεξάρτητων ” με τους διαγραμμένους της ΝΔ

Είναι η δημοσιότητα; Είναι η πίστη ότι θα αλλάξει ο εκλογικός χάρτης της χώρας και θα βγουν μπροστά νέοι σωτήρες που θα ενταφιάσουν τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα; Είναι το χρήμα των κρατικών επιδοτήσεων προς τα κόμματα; Είναι τίποτα άλλο;

Η πραγματικότητα βρίσκεται ίσως στον μαγικό αριθμό «10». Τόσους βουλευτές χρειάζεται να έχει το κόμμα του Πάνου Καμμένου για να αποκτήσει μία σειρά προνομίων που θα του επιτρέψουν να κάνει ένα καλό πλασάρισμα στην ΄προεκλογική περίοδο. Στην πρόσφατη πολύωρη συνάντηση διαγραμμένων από τη ΝΔ βουλευτών σε αίθουσα της Βουλής ειπώθηκαν πολλά. Και ακόμη περισσότερα ειπώθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Γλυφάδα το βράδυ της ίδιας ημέρας καθώς στη Βουλή μαζεύτηκαν πολλοί δημοσιογράφοι και υπήρξε εκνευρισμός.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποιοι πήγαν στην συνάντηση στη Βουλή; Εκεί ήταν οι Έλενα Κουντουρά, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Μαρκόπουλος, Σπύρος Γαληνός, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Γιώργος Βλάχος. Υποτίθεται πως ήταν μία συνάντηση των διαγραμμένων για να δουν αν μπορούν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα ανεξάρτητα από την πορεία του Πάνου Καμμένου. Δεν ήταν όμως έτσι, καθώς ορισμένοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για προσπάθεια προσηλυτισμού ένταξης στο κόμμα Καμμένου.

Ο Γ. Βλάχος  που ήξερε πολλά, είχε και τηλεφωνικές επικοινωνίες και γενικότερα έχει αντίληψη των εξελίξεων, γρήγορα κατάλαβε ότι η επιχείρηση να «απλώσουν δίχτυα» επάνω του κινδύνευε λόγω και των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα, να εξελιχθεί σε μία ακόμα αρνητική για το ίδιο εξέλιξη μετά την διαγραφή του. Γι αυτό και αποχώρησε με δηλώσεις που φρόντισε να μεταδοθούν, διαχωρίζοντας πλήρως την θέση του και στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς Συγγρού ότι « ο αγώνας κατά του μνημονίου δεν είναι ιδεολογικός».

Ποιος άλλος κατάλαβε τι επιχειρήθηκε εκείνη τη μέρα; Ο Μ. Γιαννάκης ο οποίος και δήλωσε ότι κάποιοι επιλέγουν σκόπιμα να ερμηνεύσουν τις επιλογές του. Ποιοι πρωτοστάτησαν στον … προσηλυτισμό; Οι Κώστας Μαρκόπουλος, Έλενα Κουντουρά  Τσαμπίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς. Μέχρι εδώ οι εξελίξεις θα μπορούσαν να θεωρούνται ικανοποιητικές για τον κ. Καμμένο, ο οποίος κινούμενος μεθοδικά δεν συμμετείχε στην διαδικασία καθώς δεν ήθελε να προκαλέσει αυτό ακριβώς που ορισμένοι κατάλαβαν, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν στο τέλος. Ο ίδιος εμφανίστηκε στην δεύτερη συνάντηση , το βράδυ, μακριά από τους δημοσιογράφους και αφού πρώτα είχε πειστεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με εκείνον επικεφαλής.

Στην ιστορία αυτή δεν έχει ακόμα εμφανιστεί ο Χρήστος Ζώης, αποφασισμένος όπως δείχνει προς τα έξω να στηρίξει τον συνάδελφο αλλά και φίλο του Πάνο Καμμένο. Αναμένεται ότι θα εμφανιστεί σήμερα  στη Λάρισα όπου θα ανακοινώσει με συνέντευξη Τύπου τις αποφάσεις του. Την ίδια μέρα θα πράξει ακριβώς το ίδιο και ο Κώστας Μαρκόπουλος στην Χαλκίδα.

Το παρασκήνιο είναι πλούσιο και για τα στελέχη που φέρονται να μετ

Keywords
Τυχαία Θέματα