Ο κύβος ερρίφθη - εκλογές τον Ιούλιο

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών ζήτησε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί

μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι η οικονομία έχει μπει σε έναν ενάρετο κύκλο που δεν πρέπει να διαταραχθεί.

"Ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα" είπε ο κ. Τσίπρας προς τον κ. Παυλόπουλο ο οποίος δήλωσε πως αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης.

Ο κ Παυλόπουλος θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής που θα θυροκολληθεί στο κοινοβούλιο όπερ θα σημάνει το επίσημο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εθνικές εκλογές το βράδυ της 26ης Μαΐου υπό το βάρος της συντριπτικής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με το κόμμα του να χάνει από τη ΝΔ περίπου 9.5 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ Τσίπρα και Παυλόπουλος εκκρεμούν και οι αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης στις οποίες προχώρησε πάρα τον σάλο αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παυλόπουλος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει πριν από τις 30 Ιουνίου όποτε και λήγει η θητεία των νυν δικαστικών.

Στις εκλογές θα οδηγήσει τη χώρα η παρούσα κυβέρνηση καθώς αναμένεται να αντικατασταθεί μόνον ως είθισται ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος έχει και την ευθύνη της διενέργειας των εκλογών.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα