Ο Νίμιτς μας έλειπε …

04:22 9/2/2012 - Πηγή: Antinews

Μέσα σε όλα μας έρχεται  και ο Νίμιτς. Μέσα στο χαμό του Μνημονίου και της χρεοκοπίας της χώρας, ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στα Σκόπια και στην Ελλάδα δύο ημέρες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου.

Σκόπος

της επίσκεψης του κ. Νίμιτς είναι να διερευνήσει τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, έπειτα και από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Η επίσκεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι ότι η Αθήνα, με την παρελκυστική της τακτική, δεν επιθυμεί πρόοδο στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Αλλά με ποιον θα διαπραγματευτεί ο κ. Νίμιτς, με τον Παπαδήμο; Είναι γνωστό πόσο… καλός στις διαπραγματεύσεις είναι ο πρωθυπουργός, οπότε την έχουμε στο τσεπάκι μας τη διπλωματική νίκη.

Στα σοβαρά, δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής. Η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο και ξάφνουν ανοίγει το θέμα της ονομασίας. Πράγματι ύποπτο αν σκεφτεί κανείς ότι με την ολοκλήρωση του PSI η Ελλάδα κανονικά θα πάει σε εκλογές. Εκτός κι αν κάποιοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους θελήσουν τον Παπαδήμο να συνεχίσει επικαλούμενοι οικονομικούς και εθνικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα