Ο Παπαδήμος σώζει προσωρινά τον ΓΑΠ!

Στον καιρό της παραζάλης που ζούμε, θα τα δούμε όλα. Μέχρι και τον Παπαδήμο να υποδεικνύει στο ΠΑΣΟΚ πως και πότε μπορεί να εκλέξει τον αρχηγό του!

Κυβερνητικό στέλεχος που είναι παρά τω Παπαδήμο «ενημέρωσε» το ΠΑΣΟΚ ποιες διαδικασίες και σε ποιο χρόνο είναι αποδεκτές από τον ένοικο του Μαξίμου

– για να το πούμε κομψότερα, «δεν επιβαρύνουν το κυβερνητικό έργο»:

- Εκλογή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ: όποτε και να γίνει, δεν υπάρχει πρόβλημα.

- Εκλογή από την βάση στις αρχές Γενάρη: υπάρχει πρόβλημα, διότι οι υποψήφιοι αρχηγοί θα περιοδεύουν ανά τους καφενέδες και δεν θα ασχολούνται με το κυβερνητικό έργο.

- Εκλογή από την βάση στα τέλη Γενάρη: είναι αποδεκτή, διότι μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το PSI.

Ερώτηση: μήπως αυτή η θέση του Παπαδήμου συμπίπτει με εκείνη του ΓΑΠ που αργεί να ανοίξει τις διαδικασίες; Μην βιαστείτε να απαντήσετε διότι ο παρά τω Παπαδήμο μάλλον ικανοποιήθηκε που ο ΓΑΠ μετέφερε για μετά τα Χριστούγεννα τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης» για την αναβολή, “αλλά πρέπει να υπάρχει κατανόηση για την εξυπηρέτηση του κυβερνητικού έργου“, είπε.

Και ο νοών νοείτο.

Ο μόνος από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση ήταν ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος. «Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με το έωλο επιχείρημα της πραγματοποίησης υπουργικού συμβουλίου την ίδια ημέρα, αποτελεί μια ακόμα ενέργεια που προστίθεται στη λογική της απαξίωσης των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος. Προκαλεί απορία η “ευαισθησία” του προέδρου την ώρα που η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη, που ο λαός οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης περικυκλωμένο από δεκάδες δελφίνους και υποψήφιους αρχηγίσκους ενώ η κοινωνία του γυρνάει την πλάτη να αξιολογεί με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μπερδέψει τις λειτουργίες των οργάνων», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Μετά τα Χριστούγεννα και βλέπουμε οι εξελίξεις

Στο μεταξύ οι δελφίνοι και οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ αναστατώθηκαν χθες όχι μόνο από την  αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Τρίτη, αλλά και επειδή ο ΓΑΠ συνεχώς …διευρύνει την σύνθεσή του για να αλλάξει τον συσχετισμό ψήφων (!!!) – μιλάμε ο άνθρωπος δεν παίζεται. Έτσι, εκτός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, έχουν προσκληθεί ήδη οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Χρ. Πρωτόπαπας,Π. Ευθυμίου, Εμμ. Μπετενιώτης ) και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος.

 «Ασφαλώς δεν είναι με την ευρεία του σύνθεση ένα θεσμοθετημένο (κομματικό) όργανο (αυτό που συνέρχεται την Τρίτη), αλλά από την άλλη πλευρά έχει μια ισχυρή νομιμοποίηση, λόγω των εκτάκτων αναγκών και της ποιότητας των στελεχών που θα συμμετάσχουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η διαπίστωση πάντως είναι μία μέχρι στιγμής. Ο ΓΑΠ συνεχίζει να παραμένει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα