Ο Πατριωτισμός τα λύνει όλα…

08:07 6/5/2012 - Πηγή: Antinews

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη,

 υπ. Βουλευτή της ΝΔ στην Β΄ Πειραιά.

Ο Πατριωτισμός τα λύνει όλα, δείχνει το δρόμο για όλες τις λύσεις, σε όλα τα προβλήματα. Πρώτ’ απ’ όλα, αν είσαι στρατευμένος πατριώτης, εθνικιστής, όπως ορίζει τον όρο ο πατέρας της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Αλέξανδρος Παπαναστασίου, αντιλαμβάνεσαι την ενότητα των προβλημάτων. Εθνικών και κοινωνικών.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, στα χνάρια του Δραγούμη και του Παπαναστασίου, σε νοιάζει όλο το Έθνος σου, όλες οι πτυχές της ζωής του, πονάς ολόκληρη τη χώρα σου και τον πολιτισμό της. Αν είσαι αληθινός πατριώτης, νοιάζεσαι για όλους τους Έλληνες, όλων των τάξεων. Πιστεύεις στην εθνική και κοινωνική ενότητα, πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί ή αδύνατοι, όλοι έχουν καθήκοντα και υποχρεώσεις, ώστε τελικά, όλοι, να εργάζονται για το κοινό καλό, χωρίς όμως να χάνουν την ατομικότητα, την ιδιοπροσωπία του Ελεύθερου Ανθρώπου.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής νοιάζεσαι για τους ανθρώπους αλλά και για το περιβάλλον της χώρας σου. Διαφυλάσσεις την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της, φυσικά σύμβολα της μοναδικότητας της και ανεκτίμητο πλούτο της. Αν καίγεσαι για τις χελώνες και τα πουλάκια αλλά γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τους ανθρώπους και τα εθνικά συμφέροντα κι αβαντάρεις σκοπιανούς παλαιοναζί και τούρκους ισλαμοφασίστες, τότε δεν είσαι «οικολόγος» αλλά απλά βαρεμένος, χρήσιμος ηλίθιος ή αδίστακτη πρακτοράντζα.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, ήτοι στρατεύεις κάθε ικμάδα της δύναμης σου για να γίνει το Έθνος σου καλύτερο, τότε δεν υιοθετείς την βαρβαρική φυλετική θεωρία. Οι άνθρωποι δεν είναι μοσχάρια, άλογα ή κυνηγόσκυλα. Πιστεύεις στην υπεροχή του εποικοδομήματος, που είναι ο ελληνικός πολιτισμός, στην υπεροχή του πιο ανθρωποκεντρικού και πολιτισμένου τρόπου σκέψης, με θεμέλια την Ελευθερία και την αναζήτηση. Δεν εκστασιάζεσαι με ιδεολογίες που κατέληξαν μηχανές του κιμά για ανθρώπους και ανθρωπιστικές αξίες.

Αν είσαι αληθινός πατριώτης, δεν θαυμάζεις εχθρούς του Έθνους σου. Δεν υιοθετείς σύμβολα, χαιρετισμούς, ιδεοληψίες αυτών που εισέβαλαν στην Πατρίδα, την λεηλάτησαν, την κατέσφαξαν. Δεν προσβάλλεις την μνήμη των ηρώων σου με ιστορικό δοσιλογισμό και δεν καπηλεύεσαι τα Σύμβολα.

Αν είσαι γνήσιος εθνικιστής, δεν φοβάσαι να αγωνιστείς και με τα όπλα για να υπερασπιστείς το Έθνος σου, τις αξίες και τα συμφέροντα του αλλά δεν ανάγεις την βία σε ιδεολογία ή αυτοσκοπό.

Αν είσαι πραγματικός πατριώτης, απεχθάνεσαι τον ολοκληρωτισμό, δεν περιφρονείς τους ανθρώπους, προσπαθείς να διορθώσεις τις αδυναμίες της δημοκρατίας. Δεν την καταργείς. Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, σύμφωνα με την Ιστορία και τις παραδόσεις του Έθνους μας, πιστεύεις στους Αρχηγούς αλλά δεν αναγνωρίζεις αλάθητο, δεν θεοποιείς θνητούς, δεν κάμπτεται η ελευθεροφροσύνη σου κι η κριτική σου σκέψη και δεν αρνιέσαι στο Λαό το δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίζει. Όταν όμως πιστεύεις στον Αρχηγό που υπηρετεί τις Ιδέες και τιμά τα Σύμβολα και τους Ήρωες και τον επιλέγεις ελεύθερα, τότε μάχεσ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews