Ο Προβόπουλος υπονομεύει τώρα και τον Σαμαρά

Μαύρες ημέρες για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα μπορούν σε βάθος χρόνου να ελπίζουν ότι… θα επιστρέψουν στη ζωή και τα εισοδήματα που είχαν πριν από 10 χρόνια, προβλέπει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Γ. Προβόπουλος.

Οι εκτιμήσεις για μια σειρά από οικονομικά μεγέθη είναι δραματικές ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου που τη διετία 2010-2011 δεν προχώρησε σε ιστορικές μεταρρυθμίσεις

που ήταν απαραίτητες. Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι ο κ. Προβόπουλος, όταν είχε πέσει ο Κ. Καραμανλής είχε εξαπολύσει επίθεση και εναντίον του. Δρυός πεσούσης ο Προβόπουλος ξυλεύεται και… κρατάει και τη θέση του στην ΤτΕ.

Ο αναξιόπιστος κ. Προβόπουλος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από το καλοκαίρι του 2009. Τότε γνώριζε τη δραματική κατάσταση της οικονομίας, ήξερε για το έλλειμμα και δεν είπε απολύτως τίποτε. Θα μπορούσε να κάνει μια συνέντευξη τύπου και να παραιτηθεί κατακεραυνώνοντας τους πάντες. Αντιθέτως, «πούλησε» τον Καραμανλή, πούλησε εκδούλευση στον Γ. Παπανδρέου και κράτησε την ακριβοπληρωμένη θεσούλα του. Και μάλιστα, μαζί με τον ΓΑΠ συναποφάσισαν τα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα. Που ήταν ο κ. Προβόπουλος όταν ο Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν και μοίραζε επιδόματα;

Τριπλό το φάουλ του κ. Διοικητή της ΤτΕ. Αφενός εγκατέλειψε τον Καραμανλή όταν αυτός έχανε την εξουσία. Αφετέρου συμπαρατάχθηκε με τον Παπανδρέου σε μια πολιτική που δήθεν θα έσωζε τη χώρα.

Αφού απέτυχε αυτή η πολιτική και η χώρα κατέρρευσε έρχεται τώρα να προβοκάρει και την επόμενη κυβέρνηση. Πάρτε κι άλλα μέτρα για να σωθούμε, λέει στον Σαμαρά ο κ. Προβόπουλος. Υπονομεύει μια προσπάθεια που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει χωρίς καν να έχει κάνει την αυτοκριτική του για τα τραγικά λάθη της ΤτΕ.

Για να μη θυμίσουμε τα αποθεματικά των ταμείων που είναι στην ΤτΕ και επενδύθηκαν σε κρατικά ομόλογα. Και τώρα οι ασφαλισμένοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Εν πάση περιπτώσει, τα στοιχεία της έκθεσης για τους μισθούς είναι δραματικά καθώς:

Το 2011 οι πραγματικές αποδοχές μειώθηκαν 6,1% κατά μέσο όρο. Πολύ μεγαλύτερη μείωση μισθών αναμένεται εφέτος και το 2013. Το 2012 εκτιμάται ότι οι μέσες ονομαστικές προ φορολογίας αποδοχές των μισθωτών στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθούν κατά 8,4% έως 9,2% σε ονομαστικούς όρους και κατά 9,3%-10,1% σε πραγματικούς όρους. Το 2013 ενδέχεται οι μέσες ονομαστικές αποδοχές να μειωθούν κατά 7% περίπου στο σύνολο της οικονομίας.

Το 2011 η ύφεση αποδείχθηκε βαθύτερη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η μέση ετήσια μείωση του ΑΕΠ έφθασε το 6,9%. Η σωρευτική μείωση του ετήσιου ΑΕΠ την τετραετία 2008-2011 έφθασε το 13,2%, ενώ η μείωση μεταξύ του δ΄ τριμήνου του 2007 και του δ΄ τριμήνου του 2011 έφθασε το 17,2%. Για φέτος προβλέπει ύφεση 4,5% φέτος, 0,5% το 2013. Προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014.• Ο αριθμός των ανέργων υπερέβη το 1 εκατομμύριο άτομα, η συνολική απασχόληση μειώθηκε κατά 6,8% το 2011 και το μέσο ποσοστό ανεργίας έφθασε το 17,7%. Για φέτος προβλέπει ότι θα φτάσει το 19%.• Το έλλειμμα
Keywords
Τυχαία Θέματα