Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει αστικά επιχειρηματικά «κόλπα» στα ΜΜΕ

Ένα αμφίβολης επιτυχίας mediaκό success story προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δικά του Μέσα λίγους μήνες πριν τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοίκησης ενδεχομένως και εθνικές) επεξεργάζονται μέλη της «αυλής» του Αλέξη Τσίπρα που υποτίθεται ότι διαθέτουν περγαμηνές και δάφνες καριέρας στα λεγόμενα

αστικά Μέσα.

Έχοντας ολοκληρώσει τη βόλτα του στα σκληροπυρηνικά μνημονιακά Μέσα, ο ΣΥΡΙΖαίος αρχηγός και διαπιστώνοντας ότι το αλισβερίσι με τους εκδότες του έρχεται boomerang (Μπόμπολας, Αλαφούζος, Σκαναβής, Χατζηνικολάου), αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο στο μερίδιο φωνής του κόμματός του μιας και τα Μέσα που διαθέτει είναι μάλλον φτωχά, χωρίς έρεισμα στην κοινωνία και μάλλον περιθωριακά έως και 100% φερέφωνα της κομματικής γραμμής.

Η άλλη, πιο μεγάλη βόλτα του Α.Τσίπρα σε αμφίβολες και σαθρές δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής, του έδωσαν άλλωστε το παράδειγμα: Ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγικό προφίλ, δεν μπορεί να αρκείται στην ιστορική και σοβαρή πανθομολογουμένως «Αυγή» των 2.000 αναγνωστών ή στον κρατικοδίαιτο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με ποσοστό ακροαματικότητας 3,8%. Άλλωστε ο θητεύσας στον ΔΟΛ του Χρ.Λαμπράκη, επικεφαλής των Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής του κόμματος, Β.Μουλόπουλος, γνωρίζει καλά ότι αυτό το παιχνίδι δεν παίζεται με ξένα κόλλυβα. Πρέπει να ανοίξουν οι κάνουλες και τα μεγάλα πορτοφόλια για να δει άσπρη μέρα στο mediaκό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ενώ αφήνεται να διαρρέουν τα υποτιθέμενα σχέδια για δημιουργία εταιρείας Holding (Συμμετοχών) υπό την ομπρέλα της οποίας θα μπει η «Αυγή», το Κόκκινο FM και μια τηλεοπτική ζώνη περιφερειακού καναλιού (έχουν προσεγγιστεί το Blue Sky στο Νέο Ηράκλειο, Channel 9 στην Παιανία ή High TV στην Αθήνα) στην οποία θα αποκτήσουν τηλεοπτικό βήμα διάφοροι τηλεοπτικά άστεγοι ΣΥΡΙΖαίοι δημοσιογράφοι όπως π.χ. ο Κώστας Αρβανίτης, ο Κώστας Βαξεβάνης ή ο Στέλιος Κούλογλου, στην πραγματικότητα η επιχείρηση «διείσδυση στα Μέσα», είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αρκεστεί λοιπόν στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί με πυρήνα το νέο κανάλι που θα νοικιαστεί (λεφτά υπάρχουν), αλλά ετοιμάζει και νέα εφημερίδα προκειμένου να πείσει η ιντελιγκέντσια του ευρέος κύκλου των δημοσιογράφων που πρόσκεινται στο κόμμα ότι είναι χρήσιμοι, απαραίτητοι και γιατί όχι; επικίνδυνοι στο σύστημα. Επικεφαλής του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Κώστας Βαξεβάνης, έχοντας να διαχειριστεί ένα καλό πακέτο που δεν παίρνουμε και όρκο ότι βγαίνει από το κομματικό ταμείο και μόνο. Κακές γλώσσες κάνουν λόγο για πρόθεση χρηματοδότησης του μεγαλομετόχου και μεγιστάνα της Βιομηχανίας και Πετρελαίων που ιστορικά έχει χρηματοδοτήσει πολιτικά κάθε πιθανό χρώμα της πολιτικής ρουλέτας. Για αυτόν η πολιτική είναι μέρος της μπίζνας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως… πρόκειται για ένα ρίσκο, ένα στοίχημα για γερά νεύρα, μια θολή προοπτική στο εγχώριο power game.

Keywords
Τυχαία Θέματα