Όχι και να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας ο … Παπανδρέου!

10:48 8/3/2012 - Πηγή: Antinews

O Γ. Παπανδρέου, έπειτα από πολυήμερη… αποχή από την πολιτική, λες και βρισκόταν σε χειμερία νάρκη, αποφάσισε να επανέλθει με μια δήλωση – ποταμό που στόχο έχει να να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας.

Ποιος, ο πρώην πρωθυπουργός που με τα εγκλήματά του μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Ο άνθρωπος που παραβίασε δεκάδες φορές το Σύνταγμα, που παράκουσε τη λαϊκή εντολή και κορόϊδεψε τη δημοκρατία που επικαλείται,

τώρα ήρθε να μας κάνει διάλεξη για το πώς πρέπει να φερόμαστε.

Θα βάλουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου για να διαβάσετε και να θαυμάσετε τον κολοσσό της πολιτικής που μας έκανε τη χάρη να μας κυβερνήσει δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, τα εξής:

Μιλάει για φασίζουσα νοοτροπία ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε τις πιο φασιστικές μεθόδους για να «φορέσει» καπέλο τα Μνημόνια στον ελληνικό λαό.Μιλά για προοδευτικές δυνάμεις θέλοντας ακόμη μια φορά να γίνει ο εκπρόσωπος της δήθεν προοδευτικής παράταξης. Ποιος ο πολιτικός που ακολούθησε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.Μιλά για δημοκρατική νομιμότητα όταν αυτός έβαλε φωτιά στην ελληνική κοινωνία και έφερε στο προσκήνιο τις πιο ακραίες και πρωτόγονες μορφές βίας, όπου ο ένας θα δέρνει τον άλλο. Ο κ. Παπανδρέου είναι ο βασικός υπαίτιος της έκρηξης της ελληνικής κοινωνίας, αυτό θα πρέπει να το καταλάβει.

Επαναλαμβάνουμε: Είναι ακραίες μορφές βίας οι επιθέσεις και τα επεισόδια κατά των πολιτικών. Οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας μπορούν να τιμωρηθούν με άλλους τρόπους. Αφενός με τα ειδικά δικαστήρια. Ας πάει και κάποιος στο εδώλιο όπως γίνεται στην Ισλανδία.

Αφετέρου από την ίδια την κοινωνία που θα στείλει στις ερχόμενες εκλογές στον αγύριστο όλους αυτούς που πλήγωσαν την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου είναι ο πρώτος και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ομιλεί και να εκδίδει ανακοινώσεις για τη δημοκρατία. Αρκετά πια.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του είναι:

«Στη δημοκρατία, ο λόγος και ο αντίλογος είναι παράγοντες, και μάλιστα εξίσου ισχυροί όσο και αναγκαίοι, για την ουσιαστική λειτουργία της.

Η ελεύθερη έκφραση, ακρογωνιαίος λίθος του πιο πολύτιμου πολιτικού συστήματος που διαμόρφωσε η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων.

Αποτελεί συστατικό στοιχείο διαμόρφωσης ελεύθερων συνειδήσεων, πραγμάτωσης των κοινωνικών και πολιτικών λειτουργιών.

Ένδειξη σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία, την αποδοχή ή την απόρριψη.

Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την με λόγους ή πράξεις παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης.

Κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση, καταπατά βασικά δικαιώματα του πολίτη, κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης.

Κάθε τέτοια ενέργεια καλλιεργεί τη βία και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας συνολικά και του δημοσίου σ

Keywords
Τυχαία Θέματα