Οδοστρωτήρας Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

16:59 8/3/2012 - Πηγή: Antinews

Ο Βενιζέλος μοιάζει όλο και περισσότερο με οδοστρωτήρα όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η Εθνική Συνδιάσκεψη του (υπό διάλυση) ΠΑΣΟΚ. Οι δικοί του λένε ότι έχει έτοιμες κοντά 200 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου (175 από μέλη και 25 από υπουργούς). Και διαμηνύουν στον Παπουτσή ότι «θα τηρηθεί το καταστατικό» (δηλαδή θα τον αναγκάσουν να βρει 94 υπογραφές και δεν θα συναινέσουν να ακολουθηθεί το παράδειγμα του 2007, όπου με

συμφωνία κυρίων δεν μάζεψε κανείς από τους υποψήφιους υπογραφές).

Ο Παπουτσής ζορίζεται να βρει τις 94 υπογραφές και γκρινιάζει γιατί δεν βγαίνουν υπουργοί να τον στηρίξουν, ενώ του λένε ότι είναι μαζί του.

Κυρίως όμως ο Βενιζέλος έχει εμπεδώσει την πεποίθηση ότι είναι ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού».

- Είναι φανερό ότι έχει κάνει συμφωνία ομαλής διαδοχής με τον Γιώργο.

- Τις τελευταίες μέρες έπεισε τον Χρυσοχοϊδη να αποσυρθεί υπέρ του.

- Κέρδισε την υποστήριξη της Διαμαντοπούλου, έστω και με μισή καρδιά – Άλλωστε αυτό που ενδιέφερε την Άννα είναι να γλιτώσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και να εκλεγεί βουλευτής (που δεν είναι πολύ σίγουρο).

- Τον στηρίζουν οι «γεννηματικοί» (Φώφη Γεννηματά, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Θανάσης Τσούρας, Κώστας Γείτονας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος). Λέγεται μάλιστα ότι το βράδυ της Τετάρτης ο Βενιζέλος ήταν καλεσμένος στο σπίτι του Παπαϊωάννου.

- Πήρε μαζί του το «κίνημα των 7 υφυπουργών» (που είναι όλοι πατενταρισμένοι Παπανδρεϊκοί): Φίλιππος Σαχινίδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Θάνος Μωραΐτης, Μανώλης Όθωνας, Γιάννης Δριβελέγκας

- Εδώ και καιρό έχει την υποστήριξη των Ρέππα (επίσης από τον ΓΑΠ), Πρωτόπαπα, Ευθυμίου, Ανδρουλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα