Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην πρώτη γραμμή: Καμία χαμένη ψήφος

Με μια πρόχειρη εκτίμηση στις επερχόμενες εκλογές θα αντιστοιχούν περίπου 400 ψηφοφόροι σε κάθε εκλογικό τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι 4 “χαμένες” ψήφοι σε κάθε τμήμα αντιστοιχούν σε ποσοστό 1% επί του συνόλου (~3 έδρες με απλή αναλογική). Στη μάχη της αυτοδυναμίας, λοιπόν, καμία ψήφος δεν μπορεί να πάει χαμένη.

Είμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Χρόνος υπάρχει αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Η ΝΔ είναι ευτυχής να έχει στους κόλπους της χιλιάδες έμπειρους και ψημένους παλιούς ΔΑΠίτες. Ανθρώπους 30-40 ετών σήμερα, που την δύσκολη δεκαετία 1994-2004 έκαναν εκλογές κάθε χρόνο, αντιμετώπιζαν βία και νοθεία κάθε χρόνο, και έβγαιναν νικητές κάθε χρόνο. Ανθρώπους που ξέρουν, γιατί έχουν νιώσει στο πετσί τους, τι θα πει έστω και μία χαμένη ψήφος. Όπως συνήθιζε να λέει κι ένας πολύ καλός μου φίλος (επίσης παλιός ΔΑΠίτης), μια έδρα μπορεί να κριθεί σε ένα χέρι και ένα πόδι (μισή ψήφο δηλαδή).

Οι κατά τόπους ΝΟΔΕ, αλλά και κεντρικά το κόμμα πιστεύω, πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό. Σκληρά κομματικά στελέχη που την κρίσιμη ώρα δεν θα διστάσουν ακόμα και να παγώσουν την όποια περίεργη διαδικασία. Άλλωστε το έχουν κάνει και στο παρελθόν υπό το βάρος απειλών για τη σωματική τους ακεραιότητα. Σκληροί στρατιώτες στη μάχη της αυτοδυναμίας με συγκεκριμένη αποστολή και συγκεκριμένο ΑΝΣΚ: Καμία χαμένη ψήφος

Νίκος

Keywords
Τυχαία Θέματα