Όλα όσα κρύβουν για τον Άκη και το σκάνδαλο των TOR

Όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την πώληση των ρωσικών πυραύλων ΤΟR στην Ελλάδα (υπόθεση για την οποία ως γνωστόν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος απάλλαξαν τον Τσοχατζόπουλο που διώκεται τώρα για την ίδια) ξεπερνούν τελικά ακόμα και τη φαντασία του Τζων Λε Καρρέ, του γνωστού

συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων που έχει περιγράψει εκπληκτικά τις διαμάχες που ξέσπασαν στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Για παράδειγμα, ο άνθρωπος που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίσει από την διαφθορά την «Αλμάζ – Αντέϊ», ο γενικός διευθυντής της Ιγκόρ Κλίμωφ δολοφονήθηκε το καλοκαίρι το 2003 εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του, καθώς ερευνούσε ιδιαίτερα την υπόθεση των 73.000.000 δολαρίων που προορίζονταν για αντισταθμιστικά των TOR στην Ελλάδα και χάθηκαν στο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι ο Κλίμωφ και ο βοηθός του δολοφονήθηκαν την επομένη της επιστροφής τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών.  Στη Μόσχα λέγεται ότι τον έφαγαν επειδή πήγε να ελέγξει κάποιες οικονομικές δοσοληψίες που αφορούσαν μεσάζοντες. Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε πει: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι εξαγωγές». Εννοούσε φυσικά τις εξαγωγές προς Ελλάδα και Κύπρο.

Τους λογαριασμούς που προέκυψαν από τις έρευνες της υπόθεσης στην Ρωσία δημοσίευσα τότε σε εφημερίδα της δεξιάς. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Έγινα αποδέκτης της ….δυσαρέσκειας στενού τότε συνεργάτη του Καραμανλή επειδή τάχα οι αποκαλύψεις εκείνες δεν διευκόλυναν την επίσκεψη στην Μόσχα και τη συνάντηση με τον Πούτιν. Προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο σκέψης ενήργησε και η νεοδημοκρατική υπό τον κ. Τραγάκη πλειοψηφία της τότε Εξεταστικής Επιτροπής. Να μην χαλάσουν οι σχέσεις με τη Μόσχα και το ΠΑΣΟΚ. Κάπως έτσι όμως την γλίτωσε τότε ο Τσοχατζόπουλος και το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτήθηκε για να μας φέρει τον ΓΑΠ, το ΔΝΤ κλπ κλπ.

Ποιοί ήταν οι λογαριασμοί που δεν άνοιξαν τότε

Στις  24/4/2000 επίσημο έγγραφο  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πληροφόρησε την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, την ANTEY, ότι  πιστώθηκε με  250.817.577 $ για αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αγορά των πυραύλων. Συντάκτης της επιστολής ήταν ο αναπληρωτής του Σμπώκου, ο Αντ. Κάντας. Η επιστολή εστάλη στη Μόσχα μέσω της Drumilan International Α.Ε , οδός Χατζηγιάννη Μέξη 5 , Αθήνα.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά σε έργα και υπηρεσίες που οι Ρώσοι όφειλαν να εκτελέσουν στην  Ελλάδα ως αντιστάθμισμα της υπέρογκης δαπάνης (αντιστοιχεί με ένα …μετρό) που κάναμε για την αγορά των ρώσικων πυραύλων. Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν είχε υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό, έφυγε  από την ANTEY το 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» και κατευθύνθηκε προς την ελληνική εταιρεία Drumilan. Στη συνέχεια χάθηκε σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες.

Στις 25/09/2000 από την ANTEY πηγαίνουν στην  Drumilan Offset Program Ltd, 21.081.757 $ . Το ποσό μεταβιβάζεται στο λογαριασμό 001-33-1423

Keywords
Αναζητήσεις
24/4/2000
Τυχαία Θέματα