Όταν έπεσε το σκοτάδι…

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010, όταν μια μεγάλη αντιπροσωπία του ΠΑΣΟΚ κατέφθανε στο ακριτικό Καστελόριζο με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού προμήνυε εξελίξεις, καθώς από καιρό οι πιέσεις των δανειστών για την πορεία της οικονομίας είχαν ενταθεί, ενώ οι πληροφορίες πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν

με τον Ντομινίκ Στρος Καν την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εκείνη τη μέρα, ακόμα και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού δεν γνώριζαν τις ακριβείς προθέσεις του. Όταν, όμως, ζητήθηκε οι κάμερες να ανάψουν ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να στείλει μήνυμα στον ελληνικό λαό, όλοι πείστηκαν πως η ώρα που η Ελλάδα θα έπεφτε στα νύχια των δανειστών είχε φτάσει.

Στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, λίγη ώρα αργότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το παν για να δυσφημήσει τη χώρα και να πείσει πως η μέγγενη των δανειστών είναι η σωτηρία της Ελλάδας. Η Ελλάδα παρομοιάστηκε με «σκάφος έτοιμο να βυθιστεί», ενώ ο ίδιος μίλησε για «μια χώρα χωρίς κύρος».

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για την ενεργοποίηση του «πρωτόγνωρου μηχανισμού στήριξης», που δεν ήταν τίποτε άλλο από το πρώτο Μνημόνιο. Η πρόβλεψή του, δε, ότι «ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη» και ότι «είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» δεν επιβεβαιώθηκε απ’ όσα έγιναν στη συνέχεια.

Εκείνη η ημέρα, 14 χρόνια μετά, μπορεί να χαρακτηριστεί η αρχή της οδύσσειας της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς στο όνομα της σωτηρίας της χώρας θυσιάστηκε ένας ολόκληρος λαός που επί τουλάχιστον 10 χρόνια έζησε με τον βραχνά της γερμανικής μπότας στον λαιμό του και τους εκβιασμούς των Βρυξελλών για το μέλλον του.

Αυτή τη μαύρη δεκαετία, ο ελληνικός λαός λοιδορήθηκε από τους ξένους και τους ντόπιους σωτήρες της όσο κανένας άλλος. Άκουσε πως αυτός φταίει για το δημόσιο χρέος, πως «μαζί τα φάγαμε» και καταστρέψαμε τη χώρα, πως ο ίδιος φταίει γιατί, αντί να δουλεύει, πίνει τσίπουρα και χορεύει συρτάκι.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, 14 χρόνια μετά, το δημόσιο χρέος να έχει εκτοξευτεί, παρά το πλιάτσικο και τις θυσίες του ελληνικού λαού, το εμπορικό ισοζύγιο να έχει απογειωθεί, όμως ο πληθυσμός της Ελλάδας να μειώνεται ραγδαία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση στην Ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταστραφεί, μαζί με χιλιάδες μικροομολογιούχους οι οποίοι ληστεύτηκαν κυριολεκτικά για να μη ζημιωθούν οι τράπεζες της Ελλάδας και της Ευρώπης…

Χθες, λοιπόν, ήταν η μαύρη επέτειος που οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της εθνικής και κοινωνικής καταστροφής, αφήνοντας πίσω 5.000 ανθρώπους που αυτοκτόνησαν αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, και εκατομμύρια νεόπτωχους Έλληνες.

Και όλα αυτά, φυσικά, ενώ οι πολιτικοί απατεώνες που διέλυσαν τη χώρα έμειναν στο απυρόβλητο, όπως βέβαια και οι ξένοι και οι Έλληνες τραπεζίτες που συνέχιζαν να πλουτίζουν ενώ ο λαός πλήρωνε για να καλύπτει τα χρέη τους.

The post Όταν έπεσε το σκοτάδι… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν,otan