Πενήντα επτά φαντάσματα από τα Τέμπη «κυριεύουν» φοιτητές και αγρότες

17:28 4/2/2024 - Πηγή: Antinews

Του Κώστα Πρώιμου

Απύθμενο θράσος και αχαριστία. Πώς αλλιώς δύναται να αποδοθεί μια λογική εξήγηση στην αδικαιολόγητη στάση των αγροτών απέναντι στον γαλαντόμο πρωθυπουργό μας; Τόσα χρήματα τους έταξε!

Τέλος πάντων. Επειδή δεν υπάρχει διάθεση για πλάκα και ειρωνεία σε κάθε άρθρο θα τα γράψουμε ευθέως και όπως έχουν τα πράγματα: Οι Γάλλοι οι οποίοι έχουν αποδείξει ιστορικά πως δε «μασάνε» αν και είναι επιρρεπείς στη μακακία αυταπόδεικτα, αναλογιστείτε ότι σφάγιασαν με την ένδοξη επανάστασή τους κόσμο και

κοσμάκη, προχώρησαν σε γενοκτονία της ελίτ, είχαν δώσει τα κεφάλια στο χέρι της μοναρχίας αλλά: Εγκατέστησαν ξανά βασιλιά! Παράδοξο όσο και οξύμωρο.

Τι προσπάθησε να πράξει ο παροιμιώδης για την αναντιστοιχία λόγων και έργων κ. Μητσοτάκης; Να μιμηθεί τις παροχές Μακρόν που κατάφερε έστω προσωρινά να καταστείλει τον νέο αγροτικό ξεσηκωμό στη Γαλλία. Επιφυλασσόμεθα καθώς ο κυρ-Μανώλης ανήκει στην ίδια συνομοταξία με τον Κυριάκο.

Ωστόσο οι εγχώριοι αγρότες δείχνουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής πως δεν τσίμπησαν στα μπαγιάτικα δολώματα της κυβέρνησης με εξαγγελίες δια στόματος του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής την περασμένη Πέμπτη.

Είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν και για ειδικούς λόγους πολλοί συνάδελφοί τους κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος ωσάν να μιλάμε για προβλήματα που προφανώς αγγίζουν μόνο τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία πιθανόν και τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

Ρωτήσαμε αγρότες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Πελοποννήσου όπως η Αργολίδα και η Μεσσηνία. Η απορία μας εύλογη καθώς δε συμμετέχουν ούτε αφουγκράζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες συναδέλφους τους ανά την ελληνική επικράτεια.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ειλικρινής και αφοπλιστική: Πολλοί από εμάς έχουμε και δεύτερες εργασίες καθώς οι νομοί μας θεωρούνται και τουριστικοί προορισμοί. Δεν πάνε καλά τα χωράφια; Εξασφαλίζουμε κι ένα σίγουρο μισθό εργαζόμενοι κατά τη θερινή σεζόν σε κάποιο ξενοδοχείο ή ορισμένοι από εμάς είμαστε οι ίδιοι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων.

Προφανώς αν δεν υπάρξει ένα πανελλαδικό και αρραγές μέτωπο στις αγροτικές κινητοποιήσεις η κυβέρνηση με τους ισχυρούς μηχανισμούς προπαγάνδας και χειραγώγησης θα επιχειρήσει βιαίως να σβήσει τις κατά τόπους «εξεγέρσεις» εξουθενώνοντας τους πυρήνες αντίστασης των αγροτών.

Ομοίως επιχειρεί να καταστείλει και τις φοιτητικές καταλήψεις που καταμετρούνται σε περίπου 250 σχολές της χώρας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ευθεία παραβίαση (με μεθοδολογία by pass) του άρθρου 16 του Συντάγματος σε μια ύστατη προσπάθειά της να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση τη δημόσια εκπαίδευση και στις ανώτατες βαθμίδες, με την επιβολή επί ανίσων όρων της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μέχρι στιγμής αγρότες και φοιτητές αποδεικνύουν εμπράκτως ότι αντιλήφθηκαν το πραγματικό και εχθρικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας που προωθεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες η παρούσα κυβέρνηση.

Στο ίδιο καζάνι έχοντας όμως επωμιστεί βαρύτατο ψυχολογικό και κοινωνικό πλήγμα βράζουνε και οι οικογένειες των πενήντα επτά αδικοχαμένων νέων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό έγκλημα που διετελέσθη στα Τέμπη. Στους τελευταίους έχει χαραχτεί στην ψυχή τους το απάνθρωπο πρόσωπο μιας στυγνής και αλαζονικής πολιτείας που αντιμετωπίζει κυρίως τους αδύναμους κατοίκους της ως αναλώσιμους…

ΥΓ. Πενήντα επτά φαντάσματα των Τεμπών κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ζητούν δικαίωση και τιμωρία για τον άδικο χαμό τους. Δεν πείραξαν κανέναν κι όμως υπέστησαν φρικτό θάνατο αφού διαμελίσθηκαν μέσα στα τρένα της μαφίας χάνοντας όλη τη ζωή που απλωνόταν μπροστά τους. Επειδή οι ρεαλιστικές εξηγήσεις σε έναν «ανάποδο» υπερρεαλιστικό κόσμο που ζούμε δεν αρκούν, ας το αποδώσουμε με μεταφυσικές ερμηνείες ευχόμενοι οι ψυχές τους να έχουν κυριεύσει φοιτητές και αγρότες με την ελπίδα να συμβεί άμεσα το ίδιο και σε άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά και συλλογικότητες.

The post Πενήντα επτά φαντάσματα από τα Τέμπη «κυριεύουν» φοιτητές και αγρότες appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πενήντα, Τέμπη,peninta, tebi