Ποιοί ράβουν κουστούμι υπουργού

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός συγκάλεσε το απόγευμα στο Μαξίμου, σύσκεψη εκπροσώπων και των τριών κυβερνητικών –πλέον- κομμάτων, με αντικείμενο τη σύνθεση και τη δομή της νέας κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από το στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου, Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον γραμματέα της Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον

Δημήτρη Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρό του, πρέσβη Γιώργο Γεωργίου.

Ο Α. Λυκουρέντζος, αμέσως μετά, έκανε λόγο για δημιουργική συνεργασία και σημαντική πρόοδο, η οποία επετεύχθη. «Η συνάντηση ήταν ουσιαστική», σημείωσε και τόνισε ότι «η ΝΔ θα συμμετέχει με μη κοινοβουλευτικά αλλά κορυφαία στελέχη της στη νέα κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Γ. Γεωργίου, μίλησε για «ευχάριστη, αλλά και χρήσιμη συνάντηση» και αποκάλυψε ότι ο ΛΑΟΣ θα συμμετέχει «με αρκετά στελέχη στη νέα κυβέρνηση». Ερωτηθείς αν θα είναι δύο ή τρία, απάντησε ρωτώντας αν «είναι αρκετά»…

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχετικό σχόλιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα υπουργεία, στην ηγεσία των οποίων αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα γίνουν αλλαγές προσώπων, είναι το Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης, το Προστασίας του Πολίτη, το Επικρατείας, στο οποίο ο οριζόμενος υπουργός ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ενδεχομένως δε και το Εθνικής Άμυνας.

Ήδη από τη Συγγρού έγινε γνωστό οτι προτείνει για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση τους:

Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ιδιότητας,

Σταύρο Δήμα, Κ. Αρβανιτόπουλο, πρώην διευθυντή του γραφείου Σαμαρά  και

Γιώργο Μουρμούρα, οικονομικό σύμβουλος Σαμαρά.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος που δέχθηκε το τηλεφώνημα του εντολοδόχου πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να παραμείνει αντιπρόεδρος και στη νέα κυβέρνηση διατηρώντας παραλλήλως και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε και ο κ. Παπαδήμος συνεχίζει τα τηλεφωνήματα στα άλλα πρόσωπα που επιθυμεί να εντάξει στην κυβέρνησή του. Οι επόμενοι τρεις υπουργοί που δέχθηκαν κλήσεις ήταν η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι οποίοι εντάσσονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς να είναι προς το παρόν σαφές αν διατηρούν τα χαρτοφυλάκια που ελέγχουν μέχρι σήμερα.

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στο νέο σχήμα η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ επαφή αναμένεται να γίνει και με την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

O Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αναμένεται να τοποθετήσει έναν ή δύο υπουργούς στο νέο σχήμα. Φαβορί θεωρείται ο κ. Μάκης Βορίδης, ενώ ακούγεται ότι δεν είναι απίθανο να υπουργοποιηθεί και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκτός από τους κυρίους Φλωρίδη και Παπαδόπουλο, ως πιθανό ακούγεται και το όνομα της κυρίας Βάσως Παπανδρέου που έχει διατελέσει και επίτροπος στην ΕΕ.

Για το υπουργείο Εσωτερικών συζητείται το όνομα του καθηγητή Δοικητικής Επιστήμης στο παν

Keywords
Τυχαία Θέματα