Ποιόν βολεύει απεργία των δημοσιογράφων την προεκλογική περίοδο;

Την Τρίτη γίνεται στο ξενοδοχείο Κάραβελ μια ιδιαίτερα κρίσιμη γενικής συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων, της γνωστής ΕΣΗΕΑ δηλαδή του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. Κύριο θέμα είναι η απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα διαρκείας μέσα στην προεκλογική περίοδο και με αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ασφαλώς όποιος ξέρει τι γίνεται στο δημοσιογραφικό χώρο (όχι στον λαμπερό κόσμο των 10-20 σχολιαστών που παίρνουν από 20.000 ευρώ το μήνα ο καθένας) θα καταλάβει ότι

η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ατομικές συμβάσεις, μειώσεις έως και 40%, εκατοντάδες άνεργοι τους τελευταίους μήνες, απλήρωτοι δημοσιογράφοι επειδή έτσι θέλουν οι εργοδότες και άλλα πολλά δραματικά. Την απεργία, και μάλιστα διαρκείας πολλοί ήταν εκείνοι που τη ζητούσαν εδώ και καιρό αφού οι εργοδότες είχαν εκτραχυνθεί. Κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει ακόμη και μέσα στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Όμως, τότε ο κόσμος δεν ήξερε πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Κουβέλη κι έπρεπε να μάθει τις θέσεις τους για να τον ψηφίσει καταψηφίζοντας τα μεγάλα κόμματα.

Παρένθεση: Εδώ και ένα χρόνο η ΕΣΗΕΑ έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη ΚΟΒΑ αποτελούμενη από Συριζαίους και Κουκουέδες με επικεφαλής τον Δ. Τρίμη, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και στήριγμά του τον κ. Ράμμο, στέλεχος του ΚΚΕ. Μέχρι πρότινος στο δ.σ. ήταν και ο κ. Αντ. Νταβανέλος, στέλεχος μιας από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή των Τροτσκιστών, και υποψήφιο στις εκλογές της 6ης Μάιου.

Συνεχίζουμε λοιπόν. Αφού εδώ κι ένα χρόνο οι εργατοπατέρες της Αριστεράς άφηναν τα αφεντικά να πίνουν το αίμα των δημοσιογράφων κι έκαναν απεργίες χωρίς κανένα νόημα, τώρα καλούνται να αποφασίσουν για απεργίες διαρκείας μέσα την προεκλογική περίοδο. Αραγε, αγανάκτησαν κι αυτοί και αποφάσισαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Για παράδειγμα, κάποιοι λένε ότι μια προεκλογική περίοδος χωρίς τηλεόραση, εφημερίδες και ραδιόφωνα θα βόλευε πάρα πολλοί όλους εκείνους που δεν έχουν πρόγραμμα σοβαρό για τη χώρα. Που τάζουν λαγούς με πετραχήλια, έξοδο από το Μνημόνιο, αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις, ακύρωση των χαρατσιών. Με λίγα λόγια, βολεύει πάρα πολύ τον κ. Τσίπρα ένα γενικό μπλακ άουτ στα Μέσα Ενημέρωσης διότι απ’ ότι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, όταν βγήκε αυτός ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμά τους, γέλασε κι ο κάθε πικραμένος.

Όσο βγαίνουν στην τηλεόραση και τις εφημερίδες τόσο εκτίθενται αφού δεν έχουν κυβερνητική ατζέντα πέρα από την καταγγελία του Μνημονίου που οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ.

Λέμε λοιπόν εμείς οι υποψιασμένοι: Μήπως ο κ. Τρίμης και η παρέα του στην ΕΣΗΕΑ βολέψουν πάρα πολύ τον κ. Τσίπρα ώστε να μη βγει και πολύ στα Media;

Keywords
Τυχαία Θέματα