Ποιός είναι καλύτερος αντίπαλος για τη ΝΔ; Ο Βενιζέλος ή ο Παπουτσής;

12:49 6/3/2012 - Πηγή: Antinews

Άκουσα τις  δηλώσεις του υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή. Δεν επιθυμεί, είπε, τη συνεργασία με τη ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θ’ αγωνιστεί για να γίνει πρωθυπουργός ο ….Σαμαράς!

Κατ’ αρχήν  το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αγωνιστεί για να έρθει ….δεύτερο κόμμα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Διάβασα και τις δηλώσεις  Βενιζέλου, ο οποίος  μας είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

θα «κριθεί με νέους όρους»! Αυτό σημαίνει ότι η αναρρίχηση του στη θέση του Προέδρου θα ..μηδενίσει  το κοντέρ! Το παρελθόν διαγράφεται! Κάτι τέτοια, υποθέτω, ότι θα μας λέει,  εάν και εφ’ όσον εκλεγεί!

Αλήθεια ποιός θα ήταν ….καταλληλότερος αντίπαλος για  της Ν.Δ;

Ο υπουργός του …τέλους ακίνητης περιουσίας

«Τον Βενιζέλο τον πλήρωσα ακριβά. Και τώρα που απολογούμαι δεν έχω καλά επιχειρήματα. Ήμουν ένας από τους έξι διανοούμενους το 2007 που δεν κρατιόμασταν και τον στηρίξαμε. Σήμερα θα σου πω όμως, αλίμονο στη χώρα που διοικείται από Βενιζέλους, από ανθρώπους που είναι ασυγκράτητοι και διψούν για επιβεβαίωση και αξιώματα. Πρώτα απ’ όλα δεν καταλαβαίνει πολλά από τα πράγματα που γίνονται σήμερα στον διεθνή οικονομικό χώρο και είναι υπουργός οικονομικών. Στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να περνάει τις εξετάσεις. Θα μου πεις είναι καλύτερος από τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχόΐδη. Φαντάσου πού έχει φτάσει το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού».

Αυτά τα λέει ο Αδαμάντιος Πεπελάσης! Κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμένα!

Τι άλλα …προσόντα έχει ο Βενιζέλος;

Ο Αντιπρόεδρος επειδή έχει πάρει προσωπικά το θέμα του PSI, της νέας δανειακής και του νέου μνημονίου, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα διατυμπανίζει την επιτυχία του.

Επομένως, ως αρχηγός αντιπολίτευσης,  την επομένη  πολύ δύσκολα θα  σηκώσει τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα  ή θα γίνει πιστευτός,  αν υιοθετήσει λαϊκίστικα επιχειρήματα.

Με τον Βενιζέλο αρχηγό, το ΠΑΣΟΚ θα μετατοπιστεί ακόμα….δεξιότερα και θα εμφανιστεί ως «δύναμη ευθύνης» που δίνει τη μάχη για τα σωτηρία της χώρας,  μη διστάζοντας να αναλάβει επώδυνα μέτρα. Χοντρικά αυτό θα είναι το «μότο» του.

Όμως, μια τέτοια στρατηγική θα απομονώσει το ΠΑΣΟΚ από παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα που αποτελούσαν τον εκλογικό του κορμό.

Επιπλέον, με τον Βενιζέλο αρχηγό πρέπει να αποκλειστεί η  επιστροφή των διαγραφέντων (τουλάχιστον αυτών που νοσταλγούν το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.) Αναφέρομαι κυρίως στον Χάρη Καστανίδη και την Λούκα Κατσέλη.

Επομένως; Η εκλογή του  Βενιζέλου μάλλον θα λειτουργήσει από-συσπειρωτικά,  παρά ενωτικά.

Από την άλλη, όσοι βρήκαν ..καταφύγιο στο κόμμα του Κουβέλη,  δύσκολα θ’  άλλάξουν γνώμη, αν ο  Βενιζέλος αναλάβει  αρχηγός.

Τέλος, ουδείς  μπορεί να προεξοφλήσει πως θα αντιδράσει η εκλογική βάση του Κινήματος που είναι  …κολλημένη  με τον Παπανδρέου!

Ο Υπουργός του ….ιστορικού ΠΑΣΟΚ!

Να πάμε τώρα στον έτερο δελφίνο.

Ο Χρήστος Παπουτσής θέλει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στις …παραδοσιακές του αξίες! Αυτές ξέρει, αυτές εμπιστεύεται!

Επιστροφή στις….παραδοσιακές αξίες σημαίνει  ε

Keywords
Τυχαία Θέματα