“Πόλεμος” Δασκαλόπουλου – Μίχαλου

12:53 7/2/2012 - Πηγή: Antinews

Να που το χάος στην Ελλάδα και φτώχεια φέρνει γκρίνια και μεταξύ των… κουκουλοφόρων, όπως αποκαλεί η ΓΣΕΕ τους εργοδότες επειδή δίνουν πληροφορίες στην τρόικα.

Πόλεμος ξέσπασε και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του προέδρου των βιομηχάνων, Δημ. Δασκαλόπουλου και του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κων.

Μίχαλου.

Βασικό αιτία της σύγκρουσης ήταν η αξίωση της τρόικας να καταργηθεί η υποχρεωτική ετήσια συνδρομή των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια.

Ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε μόλις το άκουσε ο κ. Μίχαλος ο οποίος χρέωσε την… πληροφορία προς την τρόικα στον κ. Δασκαλόπουλο. Βέβαια, να θυμίσουμε ότι ο κ. Μίχαλος χρεώνεται από πολλούς την υποτιθέμενη αξίωση της τρόικας για κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις οικονομικές εφημερίδες, γεγονός που θα προκαλέσει το κλείσιμο εφημερίδων και 3.500 εργαζόμενους στην ανεργία.

Έτσι, λοιπόν φαίνεται ότι ο κ. Μίχαλος την πάτησε κι ο ίδιος αλλά τα φόρτωσε όλα στο έτερο… κουκουλοφόρο κ. Δασκαλόπουλο την κατάργηση της εισφοράς.

Αμέσως εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά ανεπάγγελτο. «Η πρόταση αυτή της τρόικας αποτελεί δυστυχώς, εισήγηση μιας ολιγομελέστατης ομάδας εγχώριων επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα στην τρόικα και μάλιστα πριν τα εισηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ο κ. Δασκαλόπουλος ότι οι 900.000 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν έδρα τους την Ελλάδα και παράγουν και απασχολούν προσωπικό. Δεν είναι απλοί εισοδηματίες, χωρίς παραγωγικές μονάδες και με τα κεφάλαιά τους σε funds του εξωτερικού».

Αλλά και οι επικεφαλής των επιμελητηρίων επιτέθηκαν στον κ. Δασκαλόπουλο με τον κ. Κασιμάτη να λέει: «Οι παροικούντες την επιχειρηματική Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε καλά ότι οι εμπνευστές της επονείδιστης πρότασης για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια προέρχονται από τον ελληνικό χώρο. Δεν είναι πρώτη φορά που ένας επιτυχημένος ελληνικός θεσμός δέχεται πλήγμα «εκ των έσω».

Αμέσως κύκλοι του κ. Δασκαλόπουλου επιτέθηκαν στον κ. Μίχαλο λέγοντας ότι δεν έχει δώσει ούτε το ένα εκατοστό των επενδύσεων που έχει δώσει αυτός ούτε έχει δώσει το ένα εκατοστό των θέσεων εργασίας. Επίσης, άφησαν υπονοούμενα στον ΣΕΒ για κακοδιαχείριση των χρημάτων του ΕΒΕΑ που προέρχονται από τις συνδρομές των επιχειρήσεων.

Ο πόλεμος δεν φαίνεται ότι θα τελειώσει εδώ, έχει κι άλλα επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα