«Πουλάει» τους πρώην συντρόφους του ο Τσίπρας

(Ανανεωμένο)Ένα βήμα πριν από τη διάσπαση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας αυτό που λέγεται για την Αριστερά. Ότι η ιστορία της δεν γράφεται με διαγραφές αλλά με διασπάσεις.

Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε το βαθύ ρήγμα που υπάρχει εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους «δραχμοφονιάδες» και κυρίως στον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη. Βεβαίως, ξεχνά ότι αυτός είναι που τους διάλεξε. Αυτός τους είχε πρώτους υπουργούς και ήξερε τις απόψεις τους για τη

δραχμή ή τα IOU. Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός να τους... βάλει στη θέση τους. Τότε που του εισηγούνταν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ο Τσίπρας δεν άκουγε;

Εν πάση περιπτώσει τώρα αποφάσισε να πατήσει πόδι και να διώξει από τον ΣΥΡΙΖΑ Βαρουφάκηδες, Λαφαζάνηδες και να πάει σε συνέδριο τον Σεπτέμβριο. Εκεί θα κάνει το τελικό ξεκαθάρισμα όμως θα έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο συνέδριο καθώς όπως είναι γνωστό ο Τσίπρας δεν ελέγχει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως δύο είναι τα δεδομένα: Είτε να βγει νικητής και τροπαιοφόρος και να πάρει το κόμμα στα χέρια του αφού φύγουν όλοι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, είτε να ηττηθεί και τότε να πάρει το δικό του πολιτικό κεφάλαιο και την σημαντική αποδοχή που έχει από τον κόσμο και να φτιάξει ένα άλλο κόμμα.

Πάντως, οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να απομακρύνουν τις εκλογές προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και ίσως αυτές μετατεθούν για τον Οκτώβριο. Υπάρχει και μια... καλή ημερομηνία για τον Τσίπρα: Η 18η Οκτωβρίου, ιστορική ημέρα για το ΠΑΣΟΚ που ανήλθε στην εξουσία το 1981. Ίσως να αλλάξει όνομα ο Τσίπρας, να το κάνει Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σαν άλλος Ανδρέας να πάει στη συμβολική αυτή ημερομηνία.

Οι κραδασμοί συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία ο Ρούντι Ρινάλντι της ΚΟΕ ο οποίος ελέγχει και 4-5 βουλευτές οι οποίοι μάλλον θα αποχωρήσουν σύντομα.

Την ίδια στιγμή η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης και ζητά να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία και να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Ένα κόμμα που κυβερνά σε τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα να είναι και επίσημα διασπασμένο, οι μισοί να σφυρίζουν από εδώ και μισοί από εκεί, ένας πρωθυπουργός άβουλος να άγεται και να φέρεται και να κάνει τζάμπα μαγκιές. Ο ίδιος ο Τσίπρας που ήταν μέλος της συνωμοσίας της δραχμής αλλά έκανε πίσω όταν διαπίστωσε την καταστροφή που θα έφερνε, τώρα να «πουλάει» τους πρώην συντρόφους του. Πολιτικός αριβισμός...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα