Ψηφίστηκε το Μνημόνιο στην κυπριακή βουλή

Με αγωνία περίμεναν στην Κουμουνδούρου τη συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής για την ψήφιση ή όχι του Μνημονίου. Κάποιοι μάλιστα είχαν πάρει μαζί τους και κυπριακές σημαίες για να ξεχυθούν στους δρόμους αν οι Κύπριοι βουλευτές έλεγαν το μεγάλο «όχι». Τελικά, με 29 ψήφους υπέρ, 27 κατά και καμία αποχή, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Υπέρ

της έγκρισης της δανειακής σύμβασης ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νίκος Κουτσού, σύνολο 27 ψήφοι, ψήφισαν κατά.

Νωρίτερα, υπερψηφίστηκαν, επίσης κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια τα μνημονιακά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Έμεινε όνειρο για τον Τσίπρα, λοιπόν, ένα όχι στη Λευκωσία. Αναπολεί το πρώτο όχι που παραλίγο να διαλύσει την Κύπρο, και που οι Συριζαίοι πανηγύριζαν.

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι σκληρή. Μακάρι να μπορούσαν οι αδύναμοι λαοί να λένε όχι ακόμη κι αν οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Στην περίπτωση της Κύπρου, όπως και σ’ αυτή της Ελλάδας γίνεται ένας αγώνας να κρατηθούν ζωντανές δύο χώρες. Να μην καταρρεύσει η οικονομία και οι λαοί περάσουν χειρότερες ημέρες απ’ ότι σήμερα.

Όμως, η ευτυχία ή η δυστυχία ενός λαού δε μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τζάμπα μάγκες και τζάμπα επαναστάτες.

«Έξω η Τρόικα από την Κύπρο»

Έξω από την Βουλή πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Έξω η Τρόικα από την Κύπρο», «η Κύπρος δεν θα γίνει προτεκτοράτο», «Λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα». Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και Στα μέτρα Λιτότητας είχε συγκαλέσει τη μία εκδήλωση, στην οποία κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει το ΑΚΕΛ και άλλες οργανώσεις. Παράλληλα, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε καλέσει και η Συμμαχία των Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα