Ρόμνεϊ: Θα μας κάνεις Ελλάδα – Ομπάμα: Είσαι ψεύτης

 

Στα ίσια έφερε τη μάχη των debate o Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος, μη έχοντας άλλα περιθώρια για ήττα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Μ. Ρόμνεϊ  κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η τηλεμαχία της Τρίτης είχε και έντονο… ελληνικό χρώμα καθώς η αποστροφή του Ρόμνεϊ στην Ελλάδα και την οικονομική της κατάσταση, έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού. Ο διεκδικητής της θέση του Προέδρου των ΗΠΑ κατηγόρησε τον απερχόμενο ότι με την πολιτική του θα καταντήσει τη χώρα

σαν την Ελλάδα.

«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε. Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» είπε ο Ρόμνεϊ  για να εξοργίσει τον Ομπάμα που τον κατηγόρησε ως ψεύτη.

Ο Ομπάμα χτύπησε τον αντίπαλό του στα αδύνατα σημεία του, όπως τη γκάφα που έκανε όταν είχε πει ότι το 47% των Αμερικανών που ψήφισαν Ομπάμα είναι «θύματα, που δεν αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη».

«Πιστεύω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ είναι καλός άνθρωπος και αγαπάει την οικογένειά του. Αλλά όταν είπε πίσω από κλειστές πόρτες πως το 47% είναι θύματα, σκεφτείτε για ποιους μιλούσε: για ανθρώπους που δουλεύουν μια ζωή αλλά δε βγάζουν αρκετά, που πληρώνουν φόρους, για βετεράνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για στρατιώτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εγώ θέλω να παλέψω γι’ αυτούς», είπε ο Ομπάμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στον οικονομικό πρόγραμμα λιτότητας και αύξησης των φόρων που προωθεί ο Ρόμνεϊ  λέγοντας: «Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» πρόσθεσε.
«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Την τηλεμαχία παρακολούθησαν πάνω από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί και σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση το 37% έκρινε ότι νικητής ήταν ο Ομπάμα και το 30% ο Ρόμνεϊ.

Το τρίτο debate θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο στη μάχη των εντυπώσεων αν και οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν τον Ομπάμα να προηγείται ελαφρά του αντιπάλου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα