Ρώσος βουλευτής θέλει να κατεδαφίσει το σπίτι του Χίτλερ!

Την επιθυμία του να αγοράσει και στη συνέχεια να κατεδαφίσει το σπίτι του Χίτλερ εξέφρασε ο ρώσος βουλευτής της κυβερνώσας «Ενωμένης Ρωσίας», Φραντς Κλίντσεβιτς. Ο βουλευτής, όπως είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, είναι διατεθειμένος να πληρώσει περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ να γίνει ο ιδιοκτήτης της πατρικής κατοικίας του Αδόλφου Χίτλερ, στην Αυστρία. Όπως τόνισε, μοναδικός σκοπός του είναι «να κατεδαφίσει το σπίτι».

Το πατρικό του Χίτλερ βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ.

βόρεια του Σάλτσμπουργκ, στο Μπράουναου. Ο Χίτλερ, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1889, διέμεινε σε αυτό τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του. Ο Κλίντσεβιτς, μάλιστα, είχε και υποστηρικτές, καθώς ο συνάδελφός του Βαντίμ Σολόβιεβ δήλωσε ότι «όλα όσα παραπέμπουν στην ανάμνηση του φασισμού, πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης» και πρόσθεσε ότι μαζί με άλλους συναδέλφους θέλουν να συγχρηματοδοτήσουν την αγορά του πατρικού σπιτιού του Χίτλερ.

Το σπίτι αυτό έχει γίνει κατά καιρούς δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό σχολείο, υποκατάστημα τράπεζας και μονάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένοι κάποιοι να επιτρέψουν την κατεδάφισή του. Μόλις πέρυσι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αφαίρεσε από τον Χίτλερ τον τίτλο του επίσημου δημότη, έπειτα από 78 χρόνια.

uk.news

Keywords
Τυχαία Θέματα