Σαμαράς: άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές

Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά την έγκριση του PSI και την ψήφιση της δανειακής ανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Είμαστε οι ρυθμιστές των εξελίξεων τόνισε

ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος, η πολιτική τακτική μας δικαιώθηκε και κλείνει τώρα  επώδυνο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου. Το κεφάλαιο του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Κλείνουμε το κεφάλαιο του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου

Δεν αλλάζουμε τίποτα από την πολιτική μας η συνταγή του Μνημονίου ήταν λάθος, εξήγησε, αλλά σήμερα η κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν πριν δύο χρόνια, ούτε καν πριν έξη μήνες. Ως εκ τούτου οι θέσεις της ΝΔ παραμένουν, αλλά πρέπει τώρα να αποτρέψει τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή, “για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας”

 Τι τους είπαμε το Νοέμβριο;

Να πάρουμε την 6η δόση – που την πήραμε – να προχωρήσει η ρύθμιση του Ελληνικού χρέους – το PSI, η ανταλλαγή ομολόγων, να γίνει το κούρεμα, να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση – κι ύστερα εκλογές.  Τώρα έχουμε φτάσει ακριβώς στο σημείο αυτό.  Κλείνουμε ένα κεφάλαιο: του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου. Και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο:  Με εκλογές που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα του Ελληνικού λαού,  θα λειτουργήσουν απελευθερωτικά για την ψυχή των Ελλήνων και θα λειτουργήσουν εκτονωτικά για την κοινωνία.

Ασφαλώς, δεν λύσαμε το πρόβλημα.

Αλλά ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα.

Αλλά σίγουρα θα σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και θα αποτρέψει τα χειρότερα πολύ άμεσα.

Γιατί αν δεν γίνονταν αυτά, δεν θα είχαν νόημα όλα τα άλλα.

Για να βγούμε από την κρίση, στη συνέχεια, θα χρειαστούν δύο πράγματα:

Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος.

Και νέα Αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος. Κανείς μας δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο, κάθε τόσο να βγαίνουμε στη «γύρα» για τη δόση μας.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι η εμπειρία της κυβέρνησης Παπαδήμου σήμανε το “τέλος των κυβερνήσεων συνεργασίας” ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησής του «δεν παραγράφονται» και πως «θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή».

Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε

Επανέλαβε ακόμα πως για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ ότι χρειάζεται συσπείρωση και πως η κομματική πειθαρχία σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές είναι αυτονόητη.

Τις μέρες που πέρασαν έγινε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Δική μας

Keywords
Τυχαία Θέματα