Σαμαράς: Ανάκαμψη στα τέλη του 2013

«Έρχομαι ως φίλος», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Muenchner Merkur, ενόψει της επίσκεψής του, την Κυριακή, στην Βαυαρία και της συνάντησής του με τον Χορστ Ζεεχόφερ, Πρωθυπουργό του κρατιδίου και πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU).

Ο κ. Σαμαράς προβλέπει αρχή της ανάκαμψης από το τέλος του 2013 και διαβεβαιώνει

για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ αναδεικνύει ως σημαντικό διαρθρωτικό πρόβλημα την φοροδιαφυγή και αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο εισαγωγικό σημειωμά της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον άνθρωπο «με την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο», ενώ στην λεζάντα της φωτογραφίας του Πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς «με σιδερένια γροθιά κατευθύνει την ανήσυχη χώρα δια μέσου μιας ιστορικής κρίσης, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της καγκελαρίου Μέρκελ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

-Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό το Σαββατοκύριακο ταξιδεύετε στο Μόναχο. Γιατί σας είναι τόσο σημαντικό να μιλήσετε με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ;

Εμείς οι Ευρωπαίοι πιστεύουμε στον διάλογο και στην απευθείας συνομιλία. Και είμαι αισιόδοξος ότι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό του CSU θα βελτιώσει την κατανόηση μεταξύ μας. Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδεώδη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ο ένας από τον άλλο, έχουμε να κερδίσουμε πολλά, εάν μιλούμε μεταξύ μας περισσότερο. Έρχομαι στο Μόναχο ως φίλος, ανοιχτός, ειλικρινής και δίκαιος. Γνωρίζω ότι οι Γερμανοί φίλοι μας εκτιμούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας.

- Η κυβέρνησή σας αποφάσισε επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό το είχε κάνει ήδη και ο προκάτοχός σας Γ. Παπανδρέου και οι μεταρρυθμίσεις ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Γιατί η Ευρώπη να εμπιστευθεί αυτή τη φορά την ελληνική κυβέρνηση;

Επειδή ήδη έχουμε αποδείξει ότι αυτή τη φορά το εννοούμε σοβαρά. Ήδη εφαρμόσαμε δεκάδες μέτρα κατά γράμμα. Ο απολογισμός μας είναι: από 72 μέτρα τα οποία ζήτησε η τρόικα , εφαρμόσαμε 72. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακτήσουμε την πιστωτική φερεγγυότητα της χώρας μας και διάφοροι ευρωπαίοι ηγέτες και οργανισμοί ήδη μας έχουν επαινέσει ακριβώς για αυτό.

- Παραταύτα, η γραφειοκρατία των υπουργείων πάλι θα προσπαθήσει να αναβάλει την εφαρμογή. Η Διεθνής Διαφάνεια μόλις διαπίστωσε ότι η διαφθορά στην Ελλάδα τελευταία ειναι χειρότερη από ποτέ.

Η κυβέρνηση μας είναι μόλις πέντε μήνες στην εξουσία. Τα αποτελέσματα της μελέτης στην οποία αναφέρεστε αφορούν τον χρόνο πριν από την ανάληψη της εξουσίας από μένα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Βλέπουμε σε όλους τους τομείς ενθαρρυντικά δείγματα: Μόνο στο τρέχον έτος, η ελληνική θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας βελτιώθηκε κατά 11 θέσεις. Στην κατάταξη των χωρών με το πιο φιλικό για την οικονομία κλίμα, ανεβήκαμε μάλιστα 13 θέσεις. Το κύμα παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας μειώθηκε κατά 80%. Η εσωτερικ

Keywords
Τυχαία Θέματα