Σαμαράς λένε και κλαίνε... στο Μαξίμου

08:18 5/6/2016 - Πηγή: Antinews

Τον κίνδυνο νέων δυσβάσταχτων μέτρων για τον ελληνικό λαό μέσα στο 2016 επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Για πρώτη φορά, σε δημόσια παρέμβασή του, αποκαλύπτει τον ρόλο που έπαιξαν οι δανειστές στην

πτώση της κυβέρνησής του.

«Την περίοδο του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2014 όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν «δεσμευόταν» για τίποτε. Δείτε και την πρόσφατη δήλωση ακόμα και του Σόιμπλε. Ότι «η χώρα μπορούσε να βγει από το μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Τα ακούμε τώρα ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση» τονίζει.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι επί της δικής του διακυβέρνησης «η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα! Και την έβγαλαν».

«Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Είναι προφανές…Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουν» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει πως «η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες -και αχρείαστες- θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει! Ο Α. Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξαναέβαλε σε ύφεση».

Για το αν θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ, ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι από τη στιγμή που πολλά ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ψήφισαν να δώσουν νέο δανεισμό στην Ελλάδα, μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζητήσεις.

Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε». Στα περί «ακροδεξιάς παρέας» απαντά ότι «επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

Σε ερώτηση για το καραμανλικό μπλοκ, ξεκαθαρίζει ότι «η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες».

Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, σημειώνει ότι «ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη».

Ωστόσο, κάνει ειδική αναφορά στην Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη και αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και διευκρινίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα. Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες».

«Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα» καταλήγει ο ίδιος.

Για το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου εκτιμά ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη».

Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με αυτοδυναμία, αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».

Φυσικά ο Α. Τσίπρας δεν άντεξε το σφυροκόπημα από τον Α. Σαμαρά και έβαλε τα υπόγεια του Μαξίμου να εκτοξεύσουν λάσπη εναντίον του.

Τους είναι δύσκολο βλέπετε να αντιληφθούν, ότι ο πρώην αρχηγός της ΝΔ στηρίζει τον νυν και την παράταξη, για να λυτρωθεί η χώρα από την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και καταφεύγουν σε ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Φαίνεται ότι προτιμούν ... τους πρώην που κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσουν τον Κ. Μητσοτακή και τη ΝΔ, αλλά δυστυχώς δεν τους βγαίνει.

Άρα τι τους μένει; Να πολεμάνε βρώμικα τον Α. Σαμαρά.

Σαμαράς λένε και κλαίνε... στο Μαξίμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Το κλείσιμο της αξιολόγησης και ο οδικός χάρτης για το χρέος που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup δεν οδηγούν τη χώρα σε μια φάση έστω σχετικής κανονικότητας;

Απάντηση: Ο «οδικός χάρτης» για το χρέος είναι μια αφηρημένη υπόσχεση ότι μετά από τρία χρόνια, μπορεί να γίνουν κάποια από αυτά που είχαν ήδη συμφωνηθεί πριν τρία χρόνια! Το Δεκέμβριο του 2012 …

Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, λέει πως το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται, αν δεν γίνουν πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Λέει επίσης ότι το χρέος μας δεν είναι πια βιώσιμο, ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από το προηγούμενο πρόγραμμα και μας έβαλε σε νέα ύφεση και μεγαλύτερο δανεισμό.

Η Ελλάδα έμπαινε, λοιπόν, στην "κανονικότητα" πριν ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν...

Η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες - και αχρείαστες - θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει!

Αυτό δεν είναι "επιστροφή στην κανονικότητα"! Πώς να το κάνουμε;

-Θα έχετε ακούσει την κριτική ότι μια κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα, γι’ αυτό οι εταίροι στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα…

Απάντηση: Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς «δεν μπορούσαμε», αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουμε! Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που ΔΕΝ συνιστούν μεταρρυθμίσεις, και που από μας ΔΕΝ τα ζήτησαν οι δανειστές.

Για παράδειγμα, η αύξηση του ΦΠΑ σε εκατοντάδες προϊόντα από το 13% στο 23% και μετά στο 24% ΔΕΝ είναι μεταρρύθμιση. Ανοησία είναι! Το είπε και ο Σόϊμπλε προχθές…

Από εμάς δεν ζητούσαν μείωση των κυρίων συντάξεων. Μας ζητούσαν μόνο να ΜΗΝ αυξηθούν οι συντάξεις τα επόμενα τρία χρόνια!

Γιατί δεν το ζητούσαν από μας; Γιατί είχαμε βάλει την οικονομία σε μια τροχιά, όπου το ΑΕΠ άρχιζε να μεγαλώνει, ενώ οι εργασιακές εισφορές αυξάνονταν.

Τώρα, με την ύφεση που προκάλεσε ο Τσίπρας, χρειάστηκε μείωση συντάξεων που δεν ήταν απαραίτητη πριν. Και αν δεν πάει καλά η οικονομία, μπορεί δυστυχώς να ζητήσουν κι άλλη μείωση συντάξεων τα επόμενα χρόνια.

Τα μέτρα που πέρασε ο Τσίπρας είναι επομένως το «τίμημα» που πλήρωσε η χώρα, γιατί ο ίδιος την έβγαλε από το δρόμο που την είχαμε βάλει εμείς.

Κι ακόμα του επέβαλαν να… ξαναψηφίσει τα μέτρα που είχαμε περάσει εμείς και εκείνος τα ματαίωσε: Όπως τις αποκρατικοποιήσεις στο Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ψήφισε τα αχρείαστα και επώδυνα που εμείς είχαμε αποφύγει και... ξαναψήφισε εκείνα που είχαμε ήδη περάσει εμείς!

-Μέσω του νέου Ταμείου δεν θα μπορούσε να γίνει «αξιοποίηση» της εθνικής περιουσίας;

Απάντηση: Σας θυμίζω ότι την αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας εμείς τη θέσαμε πρώτοι, το 2010, από το «Ζάππειο-1». Και τότε είχε ξεσηκωθεί κύμα κατακραυγής εναντίον μας. Και κάποιοι απειλούσαν να βγάλουν νόμο που να το… απαγορεύει!

Από τότε, όμως, όλοι το αποδέχθηκαν. Ακόμα και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ…

Κι όταν βρεθήκαμε στην κυβέρνηση, εμείς αρχίσαμε να το υλοποιούμε. Χωρίς να δώσουμε τον «έλεγχο» των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε ξένους. Και μάλιστα για έναν αιώνα...

Σε δυόμιση χρόνια μαζέψαμε πάνω από 3 δισεκατομμύρια. Μαζί με τα περιφερειακά αεροδρόμια κοντά στα 4,5 δισεκατομμύρια. Μαζί με το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών πάνω από 20 δισ. Και το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών ανακούφιζαν το χρέος…

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ιδεοληψίες του, το 2015 μηδένισε το χαρτοφυλάκιο του δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες χρειάστηκαν και νέα κεφαλαιοποίηση. Αυτό κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο πάνω από 20 δισεκατομμύρια!

Οπότε τι με ρωτάτε να σας πω; Εμείς βάλαμε μπροστά την πραγματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας Κι ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή ματαίωσε τα πάντα, ύστερα εκχώρησε τα πάντα στον έλεγχο των ξένων και τελικά έχασε και τεράστια ποσά…

-Μπορεί να χρειαστούν νέα μέτρα μέσα στο 2016;

Απάντηση: Νέα "μέτρα λιτότητας", πιθανότατα. Νέα καυτά "διαρθρωτικά" μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο «οδυνηρά» για το ΣΥΡΙΖΑ...

-Οι εταίροι δεν έχουν ευθύνες; Πως απαιτούν από μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα ένα τέτοιο σκληρό πρόγραμμα που οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν μπορεί να βγει;

Απάντηση: Κι εκείνοι έχουν ευθύνες. Το θέμα, όμως, είναι τι «πατήματα» τους δίνουμε εμείς…

Άλλωστε, το ότι οι δανειστές μας βάζουν να ψηφίσουμε μέτρα και δηλώνουν μετά ότι… «δεν βγαίνει» το Πρόγραμμα (!), απαντά και στο πρώτο σας ερώτημά: αν «επιστρέφουμε πλέον στην κανονικότητα». Προφανώς δεν επιστρέφουμε!

Είχατε πει χαρακτηριστικά ότι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2014 αισθανθήκατε ότι σας "ανέβαζαν τη μπάρα" κάθε φορά και περισσότερο για να αναγκαστείτε να πείτε όχι.

Απάντηση:Τότε όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…

Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης, που δεν «δεσμευόταν» για τίποτε.

Δείτε και την πρόσφατη δήλωση, ακόμα και του Σόϊμπλε. Ότι "η χώρα μπορούσε να βγει από το Μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε Μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του". Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι: και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τα ακούμε τώρα, ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση…

-Το ΔΝΤ να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα;

Απάντηση: Πολλά ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψήφισαν να δώσουν νέο δανεισμό στην Ελλάδα, μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Οπότε τι συζητάμε;

-Στην τελευταία δήλωση σας κατηγορήσατε την κυβέρνηση ότι «υπογράφει και επιβάλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγειλε» και «η Νέμεσις δεν θα αργήσει..». Να μας το αναλύσετε;

Απάντηση: Ότι αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, δεν χρειάζεται καμία «ανάλυση». Είναι προφανές…

Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά – ταυτόχρονα - φέραμε την οικονομία στην Ανάπτυξη, ενώ είχαμε αρχίσει να μειώνουμε και τους φόρους! Πάρτε τον ΦΠΑ στην εστίαση: τον βρήκαμε στο 23%, τον πήγαμε στο 13% και τώρα ο Τσίπρας τον βρήκε στο 13% και τον έφτασε στο 24%! Αυτό αφορά 200 χιλιάδες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κοντά στο ένα εκατομμύριο εργαζόμενους! Καταλαβαίνετε τι «ανακούφιση» δώσαμε εμείς και τι «ασφυξία» δημιουργεί ξανά η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

Το ότι η «Νέμεσις δεν θα αργήσει», επίσης δεν χρειάζεται καμία «ανάλυση». Έχουν πει τόσα ψέματα και έχουν δημιουργήσει τέτοιο μπάχαλο, που ο κόσμος έχει στραφεί εναντίον τους. Και τους αποδοκιμάζει συνεχώς και παντού! Με πρώτους τους πρώην δικούς τους…

-Το Μαξίμου σας κατηγορεί ότι οδηγήσατε στην καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της χώρας, βάζατε υπογραφές σε λευκά χαρτιά των δανειστών, είχατε ακροδεξιά παρέα, που επιβάλατε στην ΝΔ. Ποια είναι η απάντηση σας;

Απάντηση: Η ύφεση είχε αρχίσει χρόνια πριν αναλάβουμε εμείς! Κι όμως, ο Τσίπρας "χρεώνει" σε μας, όλα όσα έγιναν πριν από μας...

Όπως βλέπετε, έχουμε να κάνουμε με παραλήρημα πανικού!

Ακούστε: Μέχρι το 2011 το ΑΕΠ είχε ήδη χάσει κοντά στο 20%. Κι όταν εμείς αναλάβαμε, στα μέσα του 2012, η ύφεση έτρεχε με ρυθμό 7,2%. Κι όμως, μέσα σε δυόμιση χρόνια στρέψαμε την οικονομία στην Ανάπτυξη!

Και με τη δυναμική που είχαμε δημιουργήσει, θα είχαμε επιτύχει 7% πραγματική ανάπτυξη μέχρι το 2016. Και μιλάω με τα "δυσμενέστερα" στοιχεία της Τρόϊκας…

Ο Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε Ανάπτυξη και την ξανάβαλε σε ύφεση!

Κι έχει το θράσος να ρίχνει με τόση ευκολία τέτοια ψέματα…

Όσον αφορά την «ακροδεξιά παρέα», τι να πει κανείς. Επί των ημερών μας η ΧΑ μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!

Και έχει το θράσος και μιλάει. Ποιος; Αυτός που πρώην υπουργός του επί της Δημοσίας Τάξεως τον κατήγγειλε για «αριστερό παρακράτος»!

Γι’ αυτό σας λέω: «παραλήρημα»…

-Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στην Realnews της περασμένης Κυριακής ότι η «αριστερή παρένθεση ή ξεχείλωσε και πάει για οκταετία». Αντέχει περισσότερο απ’ ό,τι περιμένατε;

Απάντηση: Αν δεν το φοβόντουσαν, δεν θα το «ξορκίζανε» συνέχεια! Το αν αποδειχθούν «παρένθεση», εξαρτάται μόνον από τους ίδιους. Και μέχρι στιγμής κάνουν τα πάντα για να γίνουν «παρένθεση». Γι’ αυτό το φοβούνται τόσο. Και γι’ αυτό το ξορκίζουν κάθε τόσο…

-Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «αντισυνταγματική και εγκληματική» την κατάργηση του ΦΠΑ αλλά την ψήφισε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛΛ. μπορεί να εξαντλήσει και την τετραετία;

Απάντηση: Εσείς τι λέτε, μπορεί; Έχετε ξαναδεί κυβέρνηση να καταγγέλλει αυτά που η ίδια… ψηφίζει; Και μετά να τα ξανά-καταγγέλλει αφού τα ψήφισε!

-Στη ΝΔ υπάρχουν φωνές κυρίως στο «Καραμανλικό μπλοκ» ότι το αίτημα για εκλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν «πρόωρο» και μένει «μετέωρο». Κακώς διαφωνούν;

Απάντηση: Η ΝΔ δεν έχει ούτε "μπλοκ" ούτε "συνιστώσες"! Ο Μητσοτάκης ορθά επισημαίνει πως η Κυβέρνηση Τσίπρα «ανεβάζει συνεχώς το λογαριασμό» και πως πρέπει να φύγει γιατί δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό πια το ξέρουν οι πάντες, το ξέρουν οι ίδιοι οι δανειστές, ενώ το νιώθει σήμερα και ο Ελληνικός λαός…

-Βάλατε «κόφτη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ όπως δήλωσε το Μαξίμου;

Απάντηση: Τον αυτόματο «κόφτη» τον βάζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Σε… «κόφτες» εκείνη ειδικεύεται, άλλωστε…

Τις δηλώσεις του ίδιου του Κυριάκου τις ξέρετε, ασφαλώς: Και πριν το πολυνομοσχέδιο και στη διάρκεια της ψήφισης του και μετά. Ποιο καθαρά δεν μπορούσε να τα πει ο άνθρωπος. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τάχα ήθελε να το «στηρίξει»; Αυτά είναι ανοησίες και προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει διεύρυνση μόνο προς το κέντρο ή πρέπει και προς τα δεξιά; Μπορεί να μιλήσετε και με ονόματα;

Απάντηση: Η διεύρυνση χρειάζεται να γίνει προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Όλα τα άλλα δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα…

Ο Μητσοτάκης σωστά έχει αντιληφθεί ότι η ΝΔ θα κερδίσει, αν γίνει ο πόλος συσπείρωσης και ο κορμός των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Κι αυτές δεν υπάρχουν μόνο σε ένα «χώρο», υπάρχουν σε περισσότερους…

Για παράδειγμα, για να μην αναφερθώ σε άλλα ονόματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι «κεντρώος». Όμως αποδείχθηκε αποτελεσματικός μεταρρυθμιστής. Σας θυμίζω ότι αυτός επέβαλε και την άρση του «καμποτάζ» και την περικοπή της άγριας σπατάλης στα Νοσοκομεία.

Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες…

-Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον πρώην κυβερνητικό σας εταίρο έχετε επαφές; Θα θέλατε να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Η Άννα Διαμαντοπούλου και άλλοι;

Απάντηση: Ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με το Βαγγέλη. Και σίγουρα θεωρώ την κα. Διαμαντοπούλου ή τον κ. Λοβέρδο ή τον κ. Μανιάτη στελέχη που έχουν δείξει προσήλωση και συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις. Όπως και άλλοι ασφαλώς. Όμως μη κάνετε λάθος: Είναι πρόωρο και, βεβαίως, δεν είναι δικό μου θέμα, να μιλήσω για πρόσωπα, συγκλίσεις ή αλλά κόμματα…

Προσέξτε: υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη δεξιά ως την κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα. Όπως προφανώς σε όλους τους πολιτικούς χώρους βρίσκονται και αντίπαλοι των μεταρρυθμίσεων…

ΝΔ να επιδιώξει την αυτοδυναμία;

Απάντηση: Ναι, μπορεί την κερδίσει! Αλλά και αυτοδυναμία να βγάλει, πρέπει μετά τις εκλογές, να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…

-Ακούτε τα σενάρια για πιθανή υπουργοποίηση του πρώην κυβερνητικού σας εταίρου Φώτη Κουβέλη;

Απάντηση: Δεν ξέρω. Και για να σας πω την αλήθεια, δεν έχει και καμιά σημασία…

-Το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου μπορεί να κόψει ψήφους από τη ΝΔ;

Απάντηση: Ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη…

-Οι σχέσεις σας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πως είναι;

Απάντηση: Όπως πάντα φιλικές...

-Σάλο προκάλεσε η τροπολογία για τις offshore των πολιτικών προσώπων. Η κυβέρνηση ήθελε να καλύψει κάποιους;

Απάντηση: Εσείς τι λέτε; Έχετε ξαναδεί κυβέρνηση, τη μία να ψηφίζει ότι νομιμοποιούνται τα πάντα, δύο μέρες αργότερα να ψηφίζει ότι… απαγορεύονται τα πάντα και στο μεταξύ να έχει δημιουργήσει «ευνοϊκότερο» νόμο, έστω και μιας μέρας, με τον οποίο καλύπτονται ακόμα κι όσοι έκαναν ποινικά αδικήματα;

-Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τρωθεί;

Απάντηση: Ποιο «ηθικό πλεονέκτημα»; Μύθος ήταν και κατέρρευσε…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
σαμαρας, μαξιμου, αδωνις γεωργιαδης, νέα, συριζα, εκλογες, τσιπρας, σόιμπλε, μνημονιο, ελλαδα, ΔΝΤ, offshore, μπλοκ, ΠΑΣΟΚ, ψηφοδελτια, καρατζαφερης, νεα δημοκρατια, χρεος, βιωσιμότητα, ΦΠΑ, αεπ, τραπεζες, καμμενος, βενιζελος, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αυξηση φπα, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αξιολογηση, ξανα, κομματα, πολυνομοσχεδιο, φπα στην εστιαση, το θεμα, αεπ, θεμα, νεα μετρα, οδικος χαρτης, οικονομια, ονοματα, προγραμμα, υφεση, ψεματα, αδωνις, αυξηση, ανθρωπος, αννα διαμαντοπουλου, αννα, αφορμη, βγαινει, βιωσιμότητα, γινει, δυστυχως, δειτε, δηλωση, δηλωσεις, δικη, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εστιαση, εφημεριδα, ιδιο, θρασος, ηθικο, κυβερνηση, κυμα, κομμα, κορμος, λαθος, λευκα, λαιλαπα, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μπλοκ, μυθος, νεμεσις, νοσοκομεια, ξερετε, παντα, ρολο, σιγουρα, σόιμπλε, τρια, φυλακη, φυσικα, φορα, χειροτερα, χωρα, κλωστη, κυριακου, μπροστα, offshore, θεσεις, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα