Σαμαράς: σας καλώ να μείνουμε όρθιοι και να σώσουμε την χώρα

Το ζητούμενο είναι να ξεμπλοκάρουν οι εξελίξεις το ταχύτερο, να ανοίξει ο δρόμος για τον ομαλότητα, κι αυτό κάνουμε σήμερα τόνισε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Βουλή πριν από τη  κρίσιμη ψηφοφορία. Τόνισε επίσης ότι αφού σωθεί η χώρα από τον γκρεμό μετά τις εκλογές

με την ισχυρή εντολή του λαού “θα αλλάξουμε πορεία”

Να το πω κι αλλιώς, ακόμα πιο σταράτα, είπε, μεταξύ άλλων:

Επί δυόμισι χρόνια προειδοποιώ ότι είναι λάθος η συνταγή. Κι ότι μας φέρνει στη χρεοκοπία, μας πάει στο γκρεμό.

Επί δυόμισι χρόνια η χώρα κατηφόρισε προς το γκρεμό.

Τώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού.

Τι περιμένατε εγώ να πω; Εδώ που τα φέρατε, πέστε στο γκρεμό να τελειώνουμε;

Μα δεν θα πέσουν μόνο αυτοί που μας έφεραν ως εδώ…

Θα πέσει όλη η χώρα!

Άρα τι πρέπει να κάνω;

Να κρατήσω τη χώρα να μην πέσει!

Να κάνω λίγα βήματα μακριά από το άκρη του γκρεμού, να κερδίσω χρόνο, να αντιστρέψω την πορεία.

Με τη σημερινή μας απόφαση κάνουμε λίγα βήματα μακριά από την άκρη και κερδίζουμε χρόνο.

Μετά τις εκλογές όλοι μαζί, αφού έχουμε πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό – την αλήθεια, όχι «λεφτά υπάρχουν, πάρε κόσμε» – κι αφού ο λαός έχει αποφασίσει κι έχει δώσει ισχυρή εντολή, θα αλλάξουμε την πορεία.

Αν αποφύγουμε τώρα τα χειρότερα, η χώρα μπορεί.

Αν θωρακιστούμε απέναντι στις διεθνείς επιπτώσεις που έρχονται, θα τα καταφέρουμε.

Αν προλάβουμε να αξιοποιήσουμε το μεγάλο πλούτο του υπεδάφους μας και του υποθαλάσσιου χώρου μας, της ΑΟΖ, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

Σήμερα, με την απόφασή μας κερδίζουμε χρόνο και περιθώρια, για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.

Και να παλέψουμε μαζί, στη συνέχεια, για να απομακρυνθούμε τελείως από τον γκρεμό, και να βρούμε το δρόμο της ομαλότητας και της Ανάπτυξης.

Στη ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απάντησε και σε μια σειρά ερωτήματα, που απασχολούν όλους, εντός κι εκτός της αίθουσας:

Ρωτάνε κάποιοι: έχουμε αλλάξει εμείς στάση απέναντι στο Μνημόνιο;

Απαντώ απερίφραστα: Όχι! Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε. Το Μνημόνιο αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε πάντα: λάθος συνταγή! Τώρα το αποδέχονται οι πάντες εντός Ελλάδος. Και το ομολογούν όλο και περισσότεροι εκτός Ελλάδος.

Έπεσε έξω σε όλα, επιδείνωσε την ύφεση, εκτόξευσε το χρέος και δεν μείωσε παρά ελάχιστα το έλλειμμα του 2009. Που έτσι κι αλλιώς, μας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα «φουσκωμένο» τότε…

Ρωτάνε επίσης: Αν δεν έχουμε αλλάξει στάση για το Μνημόνιο, τότε γιατί σήμερα ψηφίζουμε τη νέα δανειακή συμφωνία, ενώ τότε καταψηφίζαμε το Μνημόνιο;

Απαντώ: Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Γιατί σήμερα έχουν αλλάξει τελείως τα δεδομένα. Όχι η άποψή μας, όχι η θέση μας, αλλά τα δεδομένα.  Τώρα η χώρα βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα.  Τότε ήταν στριμωγμένη, αλλά δεν ήταν δεμένη χειροπόδαρα.  Τώρα το χρέος μας έγινε μη βιώσιμο.  Τότε ήταν μεγάλο, αλλά κανείς τότε δεν το χαρακτήριζε «μη βιώσιμο».  Κι ούτε κανείς προέβλεπε ότι θα καταλήξει μη βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα