Σαμαράς:Θα κάνω τα πάντα για να κρατήσω τον ομφάλιο λώρο με την Ευρώπη

15:48 8/7/2015 - Πηγή: Antinews

Ανοίγοντας την συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς, υπογράμμισε πως χθες ο κ. Τσίπρας ήρθε αντιμέτωπος με ευθύνες και λάθη του, σημειώνοντας πως "η χώρα βρίσκεται σε κατώφλι εξόδου από το ευρώ και του το είπαν ρητά, εύχομαι να αλλάξει γραμμή, η ζημιά είναι μεγάλη αλλά η καταστροφή Grexit είναι αδιανόητη. Το αν θα μείνει στο ευρώ η Ελλάδα

είναι απόφαση και μόνο του ελληνικού λαού, δεν δικαιούται καμία συμμαχία ακραίων να μας βγάλει από Ευρώπη. Τώρα θα αποδειχθεί αν υπήρξαν τραγικά λάθη ή προσχεδιασμένο έγκλημα".

Στη συνέχεια τόνισε πως "Και τώρα μπορεί να γίνει η σύγκριση για το πως κυβερνήσαμε εμείς και δεν μιλάω για δικαίωση μιλάω για τη σωτηρία της πατρίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε γέφυρες με την Ευρώπη, αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι εμείς μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά, και γνωρίζουν ότι έκαναν και σφάλματα και απέναντι μας και στη χώρα. Και ξέρουν, όπως και ο λαός το ξέρει ότι είμαστε η μόνη γέφυρα με την Ευρώπη.

Ο Κ. Σαμαράς σημείωσε "αυτό τον ομφάλιο λώρο με την Ευρώπη, αυτήν την αξιοπιστία, θα κάνω προσωπικά τα πάντα για να την κρατήσω ανέπαφη γιατί είναι περιουσιακό στοιχείο για την παράταξη και για όλη τη χώρα».

"Τον αγώνα θα τον κερδίσουμε", είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως "το έργο που κάναμε δε πήγε χαμένο. Έχει ρίζες και θα αποδειχτεί σωτήριο για τη χώρα" .

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως δεν πρόκειται για μια απολογητική ομιλία του, και είπε ότι η ΝΔ θα είναι μια γροθιά, συσπειρωμένη, δίπλα στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τέλος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, στην "πιο δύσκολη συγκυρία της χώρας".

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα