Σχέδια ανωμαλίας καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Σχέδια ανωμαλίας καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης,αναφερόμενος στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του “Συνασπισμού”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει σήμερα “σκληρή στρατηγική”, “λαϊκή αυτοοργάνωση” και “αγώνα ανατροπής”. Από τη μια αντιγράφει πρακτικές άκρων και ακροτήτων και από την άλλη διαμαρτύρεται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια του. Η Δημοκρατία έχει δύναμη και αντιστέκεται. Σχέδια ανωμαλίας δεν αντέχει ο τόπος και δεν θα περάσουν. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Στην απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού” που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο τονίζεται η ανάγκη να ηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ των αγώνων «για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής» και η απόρριψη της λογικής του «ώριμου φρούτου»

Ο ΣΥΝ σημειώνει ότι μονάχα μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αντιστροφής της κατάστασης, να εμπνεύσει τον λαό να σταθεί μαζί της στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις.

Γίνεται επίσης λόγος για την ανάγκη για «σκληρή, κινηματική και ασυμβίβαστη αντιπολίτευση», ενώ υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά και στο ΚΚΕ η στάση της ηγεσίας του οποίου κρίνεται από το ΣΥΝ «καθόλου ωφέλιμη στην ενότητα δράσης».

Παράλληλα, ο ΣΥΝ εκφράζει το ενδιαφέρον του για συμπόρευση με τμήματα της βάσης της ΔΗΜΑΡ, που διαφωνούν με τη στήριξή της στο κυβερνητικό σχήμα. Για την ηγεσία του «Δημοκρατικής Αριστεράς», τονίζει ότι η στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση και στην «μνημονιακή πολιτική» την αποκλείει αντικειμενικά από οποιαδήποτε συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, η Πολιτική Απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός για να αποτραπεί η ψήφισή τους από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα