Σε κατάσταση διάλυσης η χώρα


Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, ο κοινωνικός ιστός καταρρέει απόρροια της πολιτικής του Μνημονίου και η κυβέρνηση, σπαρασσόμενη από εσωτερικές έριδες, παρατηρεί αδύναμη και αμήχανη

Κοινοβουλευτική ομάδα σε κρίση

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει κουραστεί πλέον να ψηφίζει φορολογικά νομοσχέδια και περικοπές μισθών και υπό την πίεση της λαϊκής οργής αρχίζει να αντιδρά εντονότερα. Μάλιστα η κατάσταση επιδεινώθηκε από

την πρόκληση – εκβιασμό  του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου, όταν τους είπε να ρίξουν την κυβέρνηση, αν την θεωρούν αναποτελεσματική και στερούμενη ηθικής νομιμοποιήσεως.

Ήδη, τουλάχιστον 5 πράσινοι βουλευτές δηλώνουν  έτοιμοι να καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια, το έργο το έχουμε ξαναδεί, όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρότερα παρά ποτέ. Οι απειλές από Κατσέλη, Γιαννακά κ.λπ. είναι εφιάλτης για την κυβέρνηση και ανέλαβαν δράση τα γνωστά παπαγαλάκια της  Ιπποκράτους για να τους πείσουν. Άλλωστε, το γεγονός ότι ο εξαφανισμένος πρωθυπουργός εμφανίζεται να μιλά κάθε φορά με δραματικούς τόνους για την Ελλάδα, είναι στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται στους βουλευτές να ψηφίσουν χωρίς διαρροές το πολυνομοσχέδιο.

Χθες  στο υπουργικό συμβούλιο κάποιοι υπουργοί επιτέθηκαν στο Γ. Ραγκούση γιατί το νομοσχέδιο που έφερε για τα ταξί ήταν πιο…λάιτ από το αρχικό. Κάποιοι του είπαν μάλιστα γιατί διαλύθηκε η κοινωνία το Καλοκαίρι, αν ήταν να φέρει νόμο με… εκπτώσεις.

Μεγάλη γκρίνια υπάρχει εντός του ΠΑΣΟΚ και για τη φαεινή ιδέα που είχαν κάποιοι να ανοίξουν αυτή την ώρα θέμα εξεταστικής για την οικονομία. Η απροθυμία να συγκεντρώσουν υπογραφές είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μόνο είκοσι βουλευτές είχαν υπογράψει μέχρι χθες το βράδυ τη σχετική πρόταση και δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι. Είναι οξύμωρο από τη μια η κυβέρνηση να μιλάει για εθνική συνεννόηση και συνεργασία και από την άλλη να δρομολογεί εξεταστικές! Αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ερμήνευαν τη  σχετική πρωτοβουλία ως μια κίνηση για την  αύξηση της συσπείρωσης της Κ.Ο.

Κοινωνία σε απόγνωση

Σε κοινωνικό επίπεδο, μια Ελλάδα βρίσκεται στα κάγκελα, μια χώρα στα όριά της. Οι απεργίες που ξεκινούν από την Πέμπτη και θα διαρκέσουν τουλάχιστον για ένα 10ήμερο, απειλούν να τινάξουν το κράτος και την οικονομία στον αέρα. Χαρακτηριστική η περίπτωση  των τελωνειακών που βάζουν λουκέτο για 10 ημέρες αλλά και των εφοριακών για 4 ημέρες. Μπάχαλο στην αγορά, μπάχαλο και στα έσοδα δηλαδή. Ήδη από σήμερα  δε θα κυκλοφορεί τίποτε από τα μέσα μεταφοράς, ενώ την Παρασκευή κάνουν απεργία και τα ταξί καθώς παρά την κωλοτούμπα του Γ. Ραγκούση και τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, οι ταξιτζήδες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους ζητώντας να ισχύσει το ΠΔ Ρέππα.

Χωρίς ΕΡΤ και ΑΠΕ για δύο ημέρες καθώς ο κ. Βενιζέλος είχε τη φαεινή ιδέα να ανακηρύξει σε δημόσιους υπαλλήλους  δημοσιογράφους που δουλεύουν χρόνια και πληρώνουν εισ

Keywords
Τυχαία Θέματα