Σε θολά νερά ψαρεύει ο Παπαδήμος

14:43 1/6/2013 - Πηγή: Antinews

Μια.. περίεργη επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έδωσε τροφή για πολλά σχόλια. Σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους θα ξεπεραστούν οι προκλήσεις στη ζώνη του ευρώ.

Αφού είπε λοιπόν τα δικά του, λίγο μετά ο κ. Παπαδήμος… σήκωσε το χεράκι του και απηύθυνε ερώτημα στον

επικεφαλής του Eurogroup. Του είπε συγκεκριμένα «αν το πρόγραμμα για την Ελλάδα εφαρμόζεται με τον σωστό ρυθμό, αν τα μέτρα είναι αρκετά ή χρειάζεται να συμπληρωθούν για να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν του απάντησε αλλά είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει μέτρα για την ανεργία, ενώ απαιτείται χρόνος για να στηρίξουν οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους μέτρα για την απασχόληση.

Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι πώς έπειτα από τόσους μήνες ο κ. Παπαδήμος κάνει δημόσια παρέμβαση με την οποία εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί ότι το πρόγραμμα πάει καλά;

Θεωρεί ότι το έργο του ήταν πολύ σημαντικό και πάνε τώρα να του το καταστρέψουν; Ή μήπως πιστεύει ότι επειδή έμεινε ορφανός ο μεσαίος χώρος μπορεί να παίξει ο ίδιος ενεργό πολιτικό ρόλο;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, φαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός, μάλλον θέλει να ξαναγίνει σωτήρας και ρίχνει βάσεις για να επιστρέψει, εφόσον υπάρξουν εξελίξεις, «καβάλα στο άλογο». Τον κόσμο άραγε τον ρώτησε ποια είναι η γνώμη του για τον ίδιο; Και γενικά για ορισμένους τεχνοκράτες που θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους από τους πολιτικούς, αλλά ποτέ δεν έχουν πάει να διεκδικήσουν την ψήφο απευθείας από το λαό. Λες και ο κόσμος δε βαρέθηκε τους διορισμένους οι οποίοι μάλιστα δε θα πρέπει να καυχώνται και για τα μεγάλα επιτεύγματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα