Σιδηρόφρακτη παρέλαση ερήμην των πολιτών

Tριάντα πέντε μόλις λεπτά- ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.40 το πρωί -διήρκεσε η μαθητική παρέλαση μπροστά από τους αυστηρά φυλασσόμενους  επισήμους και τον κόσμο εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ουσιαστικά, η παρέλαση έγινε ερήμην των πολιτών. Οι γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν βρίσκονταν είτε στη Λεωφόρο Αμαλίας, είτε στην Πανεπιστημίου.,

Οι περισσότεροι από τους μαθητές που παρήλασαν δεν γύριζαν το κεφάλι προς τους επισήμους

Επίσης, αρκετά σχολεία παρήλασαν χωρίς διμοιρίτη, ενδεχομένως για

την αποφυγή των απροόπτων της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια, μικρής έκτασης, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 11.00 ,όταν καθηγητές, μέλη της ΟΛΜΕ, πραγματοποίησαν μικρή πορεία στην Σταδίου και στην Βουκουρεστίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως ” ψωμί παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73″. Μικροσυμπλοκές έλαβαν χώρα στην Βουκουρεστίου ανάμεσα στους καθηγητές και τα ΜΑΤ.

Ενταση σημειώθηκε και με πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης και εμποδίστηκαν από την αστυνομία.Εγιναν 23 προσαγωγές

Αυστηρά μέτρα και στη στρατιωτική παρέλαση





Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην αυριανή στρατιωτική παρέλαση. Στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου. 
Έχουν προγραμματιστεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Για το Σαββατοκύριακο χουν ανακληθεί όλες οι άδειες των αστυνομικών και δεν δίνονται ρεπό. Στην Αττική, το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων – 18.000 αστυνομικοί – θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα