Σπάει κάθε ρεκόρ η απαισιοδοξία των πολιτών

Στο 85% αυξήθηκε η απαισιοδοξία των πολιτών σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2011.

Αρνητικοί σε ποσοστό 86% οι πολίτες για την επιβολή φόρων ως μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης. Ειδικότερα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, δημοσιοποιεί σήμερα την τέταρτη κατά σειρά ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται ανά δίμηνο κατ’ εντολή του ΕΒΕΑ από

την εταιρία Alco, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ. Η τέταρτη αυτή έρευνα για το 2011 αφορά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν την αυξημένη απαισιοδοξία των πολιτών σχετικά με την πορεία της Ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 85%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το προηγούμενο δίμηνο ανήλθε στο 75%. Παρόμοια επιδείνωση χαρακτηρίζει και τον δείκτη απαισιοδοξίας για τα προσωπικά και οικογενειακά οικονομικά των πολιτών, με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες από το τρίτο δίμηνο του 2011, συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 83%.

Επιπλέον, το ποσοστό εκείνων των πολιτών που αξιολογούν αρνητικά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση διατήρησε την ανοδική πορεία που διαγράφει από το δεύτερο δίμηνο του τρέχοντος έτους, ανερχόμενο στο ποσοστό του 85%, με την κυριότερη δυναμική επιρροή στην επιδείνωση της αρνητικής αξιολόγησης και την διαφωνία της κοινής γνώμης για την τρέχουσα οικονομική πολιτική να κατέχουν οι συνεχιζόμενες και ατελέσφορες φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι έκτακτες και αναπάντεχες εισφορές και οι επιπρόσθετες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα